Kræftsyg løber nomineret som årets modigste

Prisoverrækkelse. Jacob Pallesen tager i dag til Århus, hvor han måske vinder prisen som årets modigste i DR-programmet Skum. Arkivfoto.

Kræftsyg løber nomineret som årets modigste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacob Pallesen, der åbent har fortalt om sit liv med kræft, er nomineret til årets modigste af DR’s ungdoms-tv Skum.

Jacob Pallesen er sammen med to andre nomineret til at blive årets modigste skummer, som er en betegnelse for alle deltagere og seere af programmet. Han fik for over to år siden konstateret kræft, og skum-tv har fulgt ham igennem det meste. De har været med til skanninger, skanningssvar og besøgt Jacob Pallesens på Viborg Gymnastik- og idrætshøjskole, hvor han er i praktik som lærer.

Mærkelig kategori
Jacob Pallesen blev glad, da han for tre uger siden fandt ud af, at han var nomineret til prisen, men han mener ikke, at modighed kan måles og sammenlignes. De andre nominerede er en ung mand, der sprang ud som bøsse i programmet og en kvinde, der har fortalt om sin barndom som incestoffer.

»Det er selvfølgelig fedt at være nomineret, hvor tit er det lige, at man kan vinde en pris? Men jeg synes, det er en mærkelig kategori - årets modigste. Man kan ikke sætte de tre ting op mod hinanden. Men på trods af det, ville det være en stor ære at vinde,« siger Jacob Pallesen.

Manglende fokus
Det var på grund af mediernes manglende fokus på unge med kræft, at Jacob Pallesen valgte at sige ja til at skum-tv kunne følge ham i hans sygdom.

»Det var en instinktiv handling. Jeg blev bare så sur over den manglende information omkring sygdommen til unge. Det er først, når jeg ser indslagene bagefter, at det går op for mig, hvor tæt de egentlig kommer på mig,« siger Jacob Pallesen.

Han fortryder ikke sin deltagelse, men glæder sig over, at han har kunne hjælpe mange andre unge med kræft, der efterfølgende har kontaktet ham og spurgt ham til råds.

Kræftsyg løber nomineret som årets modigste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce