Kritik af Viborg Fjernvarme: - Følger ikke egne vedtægter

Viborg Fjernvarmes formand, Klaus Keller, afviser kritikken fra Denfo. Foto: Morten Dueholm

Kritik af Viborg Fjernvarme: - Følger ikke egne vedtægter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Organisationen Denfo, der har meldt Viborg Fjernvarme til politiet, fordi generalforsamlingen ikke direkte godkender bestyrelsens aflønning, mener ikke, at fjernvarmen er en forening i juridisk forstand.

Viborg: Ifølge vedtægterne er Viborg Fjernvarme en forening, hvor medlemmerne vælger bestyrelsen.

Men der opkræves ikke kontingent, og der er ikke noget medlemskartotek, så derfor mener Denfo, der er en landsdækkende forening, som varetager forbrugernes interesser blandt andet inden for fjernvarme, at Viborg Fjervarme handler i strid med sine egne vedtægter.

"Levering til ikke-medlemmer og eventuelle varmeaftagere sker på leveringsvilkår, der svarer til de for medlemmerne gældende eller på særlige vilkår" hedder det blandt andet i vedtægterne.

- Der er altså ikke noget krav om, at man skal være medlem for at aftage fjernvarme. Det gør medlemskabet frivilligt, og det kræver altså en aktiv handling at blive medlem af Viborg Fjernvarme, siger Michael Hvitfeldt fra Bjerringbro, der er formand for Denfo.

Men det er ikke den praksis, man følger i Viborg Fjervarme, føjer Hvitfeldt til.

Fjernvarmen afviser

"Viborg Fjernvarme regulerer indtræden således, at det er den enkelte ejendom eller lejlighed, som modtager varme fra Viborg Fjernvarme, der er registreret i vores medlemsregister, og når så en person kan godtgøre at eje eller leje den ejendom, der er registreret, bliver man samtidig godkendt og registreret som medlem", skiver Viborg Fjernvarme i et svar til Denfo.

- Viborg Fjernvarme sætter altså lighedstegn mellem fjernvarmeforbrugere og medlemmer, og det er i strid med det, der står i vedtægterne, siger Michael Hvitfeldt.

- Når der ingen medlemmer er, har ingen stemmeret på generalforsamlingen, hvorfor der ikke kan vedtages noget eller vælges en bestyrelse, lyder ræsonnementet fra Denfo.

På spørgsmålet om, hvorvidt det ikke er en detalje uden den helt store praktiske betydning, svarer Michael Hvitfeldt, at en forening da skal handle i overensstemmelse med egne vedtæger.

Klaus Keller, der er formand for Viborg Fjernvarme, siger til kritikken, at Viborg Fjernvarme har medlemmer - nemlig varmeforbrugerne.

- Både brancheorganisationen Dansk Fjernvarme og vores advokat har sagt god for den mangeårige praksis. Så vi er mildt sagt ikke enige med Denfo, understreger Klaus Keller.

Kritik af Viborg Fjernvarme: - Følger ikke egne vedtægter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce