Kysten er klar til et fællesskabets hus

Fremmødet var flot til torsdagens møde om et folkeoplysningens hus i Viborg. Foto: Morten Pedersen

Kysten er klar til et fællesskabets hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreninger, klubber, organisationer og forbund er lige så forskellige som nat og dag, men sammen står de bag tanken om et fællesskabernes hus.

Viborg: Om murstenene skal være røde eller gule, om taget skal være fladt eller valmet, og om huset skal være højt eller lavt, det aner ingen, men alle mener i store træk det samme.

Der er i Viborg et behov for og et ønske om, at der inden for en overskuelig fremtid etableres et fællesskabernes hus eller et aktivitetshus eller et folkeoplysningens hus... Kært barn har mange navne.

Hvad navnet bliver er i og for sig uden betydning. I første omgang handler det om lægge fra land.

Det gjorde i runde tal 40 fra alle mulige foreninger, klubber, organisationer og forbund torsdag tidlig aften ved et møde i multisalen på rådhuset.

Indbudt var de af det nye fritidsudvalg, der blev født i foråret, efter at det tidligere folkeoplysningsudvalg blev lagt i graven.

Formanden for fritidsrådet, Daniel Andersen, bød velkommen og fremlagde rådets arbejdspogram.
Formanden for fritidsrådet, Daniel Andersen, bød velkommen og fremlagde rådets arbejdspogram.

Ikke spareøvelse

Fritidsudvalget har som tidligere omtalt i folkebladet lagt et arbejdsprogram frem, der i første omgang handler om to emner. Det ene drejer sig om et folkeoplysningens hus, det andet om fremtidens foreningsarbejde.

Det første emne handlede torsdagens møde om. Fritidsudvalget ville gerne lodde stemningen i dybet.

Er der rundt omkring et ønske om, at der etableres et sådan hus?

Det korte svar er: Ja, det vil være en rigtig god idé.

Fritidsudvalget har allerede nedsat en lille arbejdsgruppe bestående af et to af udvalgets medlemmer. Det er Birthe Nørskov fra LOF og Gudrun Bjerregaard fra idrætten. De to fremlagde deres foreløbige tanker.

- Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at det ikke er en spareøvelse, sagde Gudrun Bjerregaard.

Med det hentydede hun til, at foreninger og klubber ikke skal dele adresse, fordi der skal spares penge. Det bliver givetvis en besparelse for dem, der flytter sammen, men pengene skal blive i systemet, således at der bliver mere at rutte med til aktiviteter, når nu man sparer penge på huslejen.

Specielle forhold

De mange deltagere blev sat i forskellige grupper, så de kunne dele deres foreningsliv med andre fra en anden verden.

Ernst Greve fra AOF var klar i mælet, i den arbejdsgruppe han var placeret i.

- Det vil være en stor fordel for os. Vores lokaler står jo ofte tomme i dagtimerne. Det er lidt spild. Hvis der var et større hus med mange aktiviteter, ville det skabe et rigtig godt miljø, hvor man kunne snakke sammen med andre, sagde Ernst Greve.

Netop det at være sammen gik igen som et ønske fra mange. En café, som vi kender det fra sundhedshuset, kunne måske være en oplagt idé i sådan et hus.

Behovene er forskellige. Nogle har brug for store lokaler, nogle for små. Andre har behov for værksteder, andre for kontorer.

Og så er der nogle med helt specielle forhold.

Det gælder eksempelvis Midtjysk Tandemklub.

- Vi er jo mest ude. Der foregår vores aktiviteter, men vores behov er, at vi mangler plads til vores cykler, sagde Jens Chr. Andersen fra klubben.

Kysten er klar til et fællesskabets hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce