Landbrugsskole sætter alt ind mod rotter

Kloakarbejderne skærer i asfalten udenfor Asmildkloster Landbrugsskole for at sikre kloakrøret for rotter. Foto: Pádraig Ó h-Éanacháin

Landbrugsskole sætter alt ind mod rotter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Asmildkloster Landbrugsskole har taget det tunge skyts i brug for at gøre skolens køkken rottefrit.

Viborg: Der blev handlet hurtigt, da man på Asmildkloster Landbrugsskole fik mistanke om rotters tilstedeværelse i skolens køkken. Det fortæller souschef Lars Mogensen.

- Vi tog med det samme beslutningen om at lukke køkkenet. Så tog vi kontakt til den kommunale skadedyrsbekæmpelse og Fødevarestyrelsen, siger souschefen.

Fredag morgen begyndte arbejdet så med at få fjernet de eventuelle skadedyr. Skadedyrskontrollen har sat fælder op og sendt røg i kloakken, et tømrerfirma er ved at skalsikre loftet i køkkenet, og en kloakmester graver et kloakrør op udenfor. Samtidig har man lagt mel ud på gulvet, så man kan se eventuelle potespor fra kræet.

- Der bliver kørt på alle tangenter, for det skal være i orden. Vi åbner ikke køkkenet, før vi ved, her er rottefrit, forsikrer Lars Mogensen.

Inde i køkkenet er der tre steder, man har mistanke om, at rotten kan komme ind. Derfor skal tømrerfirmaet fjerne loftplader og fjerne skadedyrets mulighed for at komme ind i køkkenet. I kloakken har man ved hjælp af et kamera spottet et hul, der kan komme fra en rotte, og derfor graver man nu røret op.

Ros af styrelse

Den hurtige indgriben i køkkenet udløste ifølge Lars Mogensen ros fra Fødevarestyrelsen.

- Hele situationen er selvfølgelig ærgerlig, og det kommer også til at koste lidt penge. Når det er sagt, så er vi stolte af den ros, Fødevarestyrelsen gav, og det betyder, at vi beholder vores elite-smiley, som vi også er stolte af, siger souschefen.

Skolens elever skulle naturligvis have aftensmad torsdag, og det løste skolen ved at ringe til slagteren i Løgstrup.

- Vi ringede til slagteren og spurgte, om han kunne lave mad til 200 mennesker samme aften. Tre minutter senere fik vi besked om, at der kom svinemørbrad og flødekartofler til hele banden, fortæller Lars Mogensen med et smil.

I næste uge vil 50 elever være på skolen. Man arbejder på højtryk for at få køkkenet op at køre igen, men endnu er det uvist, hvornår man er erklæret rottefri.

Landbrugsskole sætter alt ind mod rotter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce