Live-hæder til Viborg-øl

Viborg Bryghus blev tidligere i år for en stund kongelig hofleverandør ... Arkivfoto: Morten Stricker

Live-hæder til Viborg-øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da man i radiostudiet hos P4 onsdag havde smagning af en række juleøl, var det Viborg Bryghus, som modtog de største roser.

Viborg: Live i radioen forsøgte en øldommer og formanden for Danske Ølentusiasters afdeling i Holstebro onsdag at gøre lytterne hos DR P4 klogere på, hvilke lokale juleøl de bør hælde i glasset i løbet af december.

Og her i den store, midt- og vestjyske sendeflade er det læserne af Viborg Stifts Folkeblad, som får kortest til supermarkedet eller specialforretningen for at hente de bedste våde varer til højtiden.

Da deltagerne i studiet havde været igennem 11 midt- og vestjyske øl, stod Viborg Bryghus nemlig tilbage på podiet som sejrherre.

Ifølge radiokanalen er der 362 juleøl på det danske marked i år, hvilket er rekord, og med et udvalg fra blandt andet Hancock, Fur Bryghus og Viborg Bryghus i radiostudiet gik Michael Knudsgaard og Thorbjørn Futtrup Jacobsen med krum hals i gang med at smage på nogle af de meget varierede varianter.

Den bedste i dag

Det var Viborg Bryghus' Jultorvet, der løb med førstepladsen, mens IPA'en Julemandens Sommerminder fik en delt andenplads. De to var i øvrigt de eneste Viborg Bryghus-repræsentanter i konkurrencen, så det kunne næppe være gået meget bedre.

- Den er rigtig god til den fede julemad, og det er forfriskende med sådan en type, lød det i radioen om Julemandens Sommerminder.

En IPA er en øltype, som grundet sin store mængde humle har en bitter eftersmag, og som mange forbinder med sommer. Deraf navnet.

Om Jultorvet, der er en barleywine, lød det blandt andet:

- De har fået et ret godt niveau i Viborg, og den her øltype er kræs for kendere, sagde Michael Knudsgaard om den portvinsbaserede øl, mens Thorbjørn Jacobsen, øldommeren, sagde:

- Det er den bedste, jeg har smagt i dag.

Da smagningen var slut, og indtrykkene fra de 11 øl var fordøjet, var der altså enighed om Thorbjørns udsagn. Jultorvet blev etter, mens Julemandens Sommerminder og Juleklokker fra Stårup Bryggeri delte andenpladsen.

Traditionelt er det Viborg Bryghus' Jule Bocken, som løber med omtale og hæder, men i år er det altså Jultorvet, som blev kåret som "Årets Julebryg" af Vestjysk Selskab for Ølkultur. Den har også gjort sig bemærket hos whisky- og rom-elskere, da den for nylig blev hædret med seks ud af seks mulige stjerner i Whisky & Rom Magasinet.

Viborg Bryghus har i år udgivet fem forskellige juleøl.

Live-hæder til Viborg-øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce