Livsbog fra livsklog Viborg-filosof

Stadier på livets vej. Christoffer Boserup Skov rejse otte temaer med mange flere spørgsmål. Foto: Agata Lenczewska-Madsen
Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Livsbog fra livsklog Viborg-filosof

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livsgåder. Christoffer Boserup Skov har netop præsenteret bogen »Meningen med livet? - Otte svar og en hulens masse spørgsmål«.

Viborg-filosoffen Christoffer Boserup Skov fortsætter med at gøre filosofi til værdi. Forlaget Mindspace har udgivet endnu en bog fra hans ånd, en slags folkebog for dem, der går og tumler med livets store spørgsmål.

»Det er en populærfilosofisk tour de force gennem idéhistorien. Jeg samler otte forskellige tankestrømninger og bud på, hvad meningen med livet er,« siger den 37-årige forfatter.

Sidste år berigede Christoffer Boserup Skov verden med bøgerne »Mennesket i verden - en grundbog i filosofi« og »Hvem bestemmer, Sebastian?« Hans Sebastian-serie er mest til børn. Den gør tilværelsens tungere emner letfordøjelige for små hjerner. Efter samme opskrift skrev han for forsvaret »Min far er soldat«.

Det nye udspil hedder »Meningen med livet? - Otte svar og en hulens masse spørgsmål«.

Han er cand.mag. i filosofi og psykologi og har en mastergrad i retorik og formidling. Denne kombination gør ham i stand til at jonglere elegant med de tunge bolde, idet han får kræfter af fortælleglæde og humor.

Efterhånden har han stor erfaring med at bygge bro mellem filosofien og hverdagen. Her er ingen fine fornemmelser, og han har »lufthavnslitteraturen« som et ideal. Hans tese er, at en let og letlæst bog på 136 sider sagtens kan indeholde masser af tankegods.

At kunne undres

Om sin nye bog siger han:

»Det er »undrelitteratur«, der har til formål at stimulere læseren til at tænke lidt mere over eksistensen, nemlig ved at se på, hvad andre tænkere har funderet over gennem tiderne.«

Læseren kan med bogen i hånden skænke sig livseliksir med forskellige smagsnuancer: nydelsen, det selvskabte, slægtsbåndene, det sociale, Gud, videnskaberne, æstetikken og det meningsløse.

»I vores lidt fortravlede hverdag kommer vi let til at tage alt for let på livet og de store spørgsmål. Vi er jo ikke født med en livsmanual i hånden, men der er en tendens til, at filosofi er tung litteratur,« siger han.

Viborg-filosoffen forsøger ikke at sælge sine egne idéer, men viser på de få sider, hvad tænkere har tænkt gennem tusinder af år. I tillæg får læseren en knivspids ånd og kultur - noget, som efter hans mening gerne må skinne mere igennem i en personlighed.

Rådhusfilosof

Efter nogle år som kommunikationsmedarbejder hos Energi Midt har han fundet en ny mening i sit arbejdsliv. Christoffer Boserup Skov begyndte for to måneder siden som animationskoordinator ved Viborg Kommune.

Som koordinator skal han være bindeled mellem de krøllede hjerner på Arsenalet og bureaukraterne på rådhuset. De befinder sig i hver sin verden, men har som fælles mål, at Viborg skal føre sig frem som animationsby.

Han er stærkt fascineret af, at en god animator med enkle midler kan udtrykke noget kompliceret. Sådan arbejder han jo selv som forfatter.

Livsbog fra livsklog Viborg-filosof

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce