Lokal karantæneramt stråmand vil i Højesteret

Billedet her er fra en artikel i Viborg Stifts Folkeblad bragt i forbindelse med Nicolaj Tranekærs deltagelse i tv-programmet Masterchef på TV3. Arkivfoto: Preben Madsen.

Lokal karantæneramt stråmand vil i Højesteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicolaj Tranekær fra Viborg tjente penge som stråmand for Bryan Göddert i en række konkursramte selskaber, der ramte skifteretten med gæld til det offentlige. Han er nyligt idømt konkurskarantæne både i by- og landsret, men søger nu om at få sin sag for Højesteret.

Viborg: Konkurskarantæne. Den eneste sanktion, myndighederne har at kaste efter virksomhedsejere og direktører, der enten ikke har evnen eller viljen til at følge de spilleregler, der gælder for erhvervslivet.

I efteråret fortalte vi her i spalterne om konkurskongen Bryan Göddert og hans fidus, hvor nødlidende virksomheder med en stråmand i spidsen blev sendt i skifteretten med gæld, mens ejerne bag kunne fortsætte aktiviteterne i nye selskaber og slippe for nedturen.

En nedtur, der typisk går udover Skat og andre kreditorer, der kunne skyde en hvid pil efter at få deres penge. Forleden idømte Københavns Byret Bryan Göddert otte måneders betinget fængsel for hans systematiske overtrædelser af loven.

Afviklingsdirektøren

En af de stråmænd, som Bryan Göddert brugte, er fra Viborg.

For mellem 4000 og 5000 kroner trådte Nicolaj Tranekær til som direktør i næsten 20 selskaber i perioden 2015-2016. Vel at mærke efter, at aktiviteterne i selskaberne var ophørt, og de oprindelige ejere var væk. Typisk var regnskaberne forsvundet, og når Skat begærede konkurs, var der ingen penge, og stråmanden - der også blev kaldt "afviklingsdirektøren" - kunne ikke levere svar, når skifteretten spurgte.

Således var udfaldet typisk, at selskaberne blev tvangsopløste og sendt i glemmebogen.

Konkurskarantæne

I slutningen af 2017 skulle Nicolaj Tranekær så stå skoleret for Skifteretten i Viborg.

To sager ført af det lokale Advokatfirmaet Karsten Cronwald og en enkelt ført af Kammeradvokaten skulle vise, at Nicolaj Tranekær virkede som stråmand og således burde idømmes konkurskarantæne.

Resultatet blev, at Nicolaj Tranekær fik konkurskarantæne i alle tre sager. Henholdsvis i tre år, tre år og i to år. Karantænerne følger efter hinanden, og Nicolaj Tranekær må således ikke indtræde i ledelsen af en virksomhed uden at hæfte personligt i de næste otte år.

I den første sag ført af Kammeradvokaten ankede Nicolaj Tranekær dommen til Vestre Landsret, der dog stadfæstede dommen. De to sager ført af Advokatfirmaet Karsten Cronwald er ligeledes anket til landsretten og afventer formentlig nu den ansøgning om tredjeinstansbevilling, som Nicolaj Tranekær har sendt til Procesbevillingsnævnet.

Ansøgningen har ikke opsættende virkning, så konkurskarantænen er trådt i kraft.

Mail fra advokat

Viborg Stifts Folkeblad har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Nicolaj Tranekær både via telefon og på mail for en kommentar.

Dog har han accepteret følgende kommentar fra sin advokat Morten Bjerregaard Nielsen:

- Som advokat for Nicolaj Tranekær er jeg overrasket over afgørelsen fra landsretten. Sagen er derfor indbragt for Procesbevillingsnævnet med henblik på prøvelse i Højesteret, da jeg mener, at afgørelsen er forkert, lyder det i en mail fra advokaten.

Lokal karantæneramt stråmand vil i Højesteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce