Lokal politiker: Vi vil have magten tilbage - og sygehus-fyringer må have konsekvenser for direktionen

Lone Langballe.

Lokal politiker: Vi vil have magten tilbage - og sygehus-fyringer må have konsekvenser for direktionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkepartis lokale medlem af regionsrådet mener, at regionsdirektørens og sundhedsdirektørens fyring af sygehusledelsen i Viborg må have konsekvenser for deres fortsatte ansættelse. Og så skal magten tilbage til politikerne, siger hun.

Viborg: Står det til Dansk Folkeparti, har hverken regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen eller sundhedsdirektør Ole Thomsen nogen fremtid som medlemmer af den tre personer store direktion i Region Midtjylland.

- Den aktuelle sag, hvor de to skred til at fyre både hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og chefsygeplejerske Tove Kristensen, er på alle måder håndteret helt hen i skoven. Ud over at fyringerne er helt urimelige, er det ekstra vanvittigt, at man gør det i en situation, hvor sygehuset skal gennemføre store omlægninger og besparelser, og hvor man er i gang med at rykke rundt på afdelinger og funktioner og snart skal tage det nye akutcenter i brug.

Det siger Lone Langballe, der også er dybt forundret over, at medarbejderne ikke blev orienteret, men måtte erfare via pressen, at deres ledelse var fyret på gråt papir.

- Dertil kommer, at de to i regionens direktion ved deres dybt kritisable handling har efterladt os politikere i en helt håbløs situation, hvor vi reelt og over for omverdenen bliver udstillet som en flok umælende nikkedukker. Det må have som konsekvens, at vi politikere tager magten tilbage, så det fremover er regionsrådet, der får kompetencen til at afskedige en sygehusledelse. Det er helt unødvendigt, at regionsrådet har afgivet den kompetence til direktionen, siger Lone Langballe.

Forståelig reaktion

Hun har fuld forståelse for, at de medarbejdervalgte repræsentanter i regionens overordnede samarbejdsudvalg torsdag valgte at udvandre fra et møde i regionens medarbejderudvalg med den begrundelse, at fyringerne i Viborg har skabt en voldsom utryghed og frygt hos medarbejderne for at ytre sig.

- Hvis ikke vi som politikere reagerer på det her, blåstempler vi en syg kultur, hvor ingen ansatte i regionen tør ytre sig, og hvor ledere ikke tør være ledere af frygt for at miste deres job. Og at de ansatte stort set kun tør gøre det i deres daglige arbejde, som de får besked på. Det vil på alle måder være rigtig skidt for både patienter og sygehusene, siger Lone Langballe.

Hun mener også, at det må være en skærpende omstændighed for regionsdirektøren, at han for tre år siden også gennemførte en meget kontroversiel fyring af den daværende direktør for Skejby Sygehus.

Lokal politiker: Vi vil have magten tilbage - og sygehus-fyringer må have konsekvenser for direktionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce