Lokal politiker mister tålmodigheden med minister: - Sofie døde rent faktisk!

Sofie Aabling (t.v.) sammen med sin søster, efter de kom i mål ved et kvindeløb i september 2017. Sofie døde i maj 2018. Privatfoto.

Lokal politiker mister tålmodigheden med minister: - Sofie døde rent faktisk!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Nielsen (S) føler sig ignoreret af sundhedsminister Ellen Trane Nørby. Det lokale byrådsmedlem og folketingskandidat har nu på anden vis sørget for, at sagen om 26-årige Sofie Aabling havner på ministerens bord.

Viborg: Mette Nielsen, byrådsmedlem og folketingskandidat for Socialdemokratiet i Viborg, stiller sig ikke tilfreds med den tavshed, hun har mødt fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby, som hun i december stillede tre spørgsmål om en tragisk, lokal sag fra sidste år.

Her døde Sofie Aabling fra Silkeborg-kanten på tragisk vis - blot 26 år gammel. TV2 rullede historien om hendes død ud, og det stod klart, at Sofie Aabling var blevet kastebold imellem det somatiske (det "almindelige", red.) og det psykiatriske sundhedsvæsen.

Sofie Aabling havde både tourettes - som hører under neurologisk afdeling på sygehuset - og OCD, som hører under psykiatrien. Det medførte altså, at ingen af stederne for alvor ville tage ansvar for hende, lød det frustreret fra den afdøde kvindes mor, som i oktober til TV2 fortalte om sin datters død.

Dybt ulykkelig sag

Mette Nielsen har ikke fået svar på sine spørgsmål, som handler om, hvordan sundhedsministeren vil undgå lignende tilfælde, og den tavshed har motiveret hende til at søge hjælp hos en partifælle, som allerede har foden inden for på Christiansborg.

- Jeg har mistet tålmodigheden. For nogle uger siden fik jeg på skrift, at svaret var på vej den efterfølgende uge. Men jeg må bare konstatere, at der intet svar er kommet, og det er jeg mildest talt ikke tilfreds med, konstaterer Mette Nielsen, der minder om, at sagen fik det alvorligste udfald, den kunne få:

- Sofie døde rent faktisk, påpeger hun.

Mette Nielsen har allieret sig med Lea Wermelin, som sidder i sundhedsudvalget, og som nu vil tage sagen med videre til ministeren.

- Det er en dybt ulykkelig sag. Jeg er helt enig med Mette Nielsen i, at det er vigtigt, at sundhedsministeren forholder sig til sagen, så vi forhåbentlig kan sikre, at det ikke sker igen. Som borger må man ikke falde ned mellem to stole, fordi det kan have så alvorlige konsekvenser, som vi har set her, og som pårørende skal man ikke være nervøs for, om de forskellige dele af sundhedsvæsenet nu også taler godt nok sammen, lyder det fra Lea Wermelin.

Mette Nielsen har, siden hun involverede sig i sagen, haft kontakt til Sofie Aablings familie, som værdsætter, at der kommer fokus på samarbejdet imellem psykiatri og sygehuse, således at der ikke sker gentagelsestilfælde.

Kunne gøre noget anderledes

Til TV2 sagde Claus Graversen, sygeplejefaglig direktør på psykiatriområdet i Region Midtjylland, om Sofie Aablings død:

- Når jeg kigger tilbage på forløbet, så er det et af de områder, hvor jeg synes, vi kan gøre noget anderledes. Når mennesker har så kompliceret en sygdom som Sofie, så skal vi måske tidligere og i højere grad mødes på tværs og drøfte en samlet behandlingsplan.

Som konsekvens af Sofie Aablings død ville de to afdelinger derfor også etablere "rundbordssamtaler", hvor alle involverede parter deltager, så der kan blive lavet en fælles løsning for patienter med komplicerede sygdomsforløb, skrev tv2.dk.

Lokal politiker mister tålmodigheden med minister: - Sofie døde rent faktisk!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce