Majmarked i april

Middelalder Maj Marked, nu i april, vender tilbage: Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen

Majmarked i april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg: Traditionen tro byder foråret på Middelalder Maj Marked på Vinkelvej i Viborg. Knapt så "traditionen tro" er majmarkedet placeret allerede i april: den 27., 28. og 29. april.

Det er "Ridder Ole af Viborg," - Ole Bach, der igen i år inviterer alle til Middelalder Maj Marked på Vinkelvej 38 i Viborg. Markedet har åbent i bededagsferien, og der lægges ifølge arrangøren op til timevis af hygge og aktiviteter for hele familien, når historien om middelalderens Danmark bliver levendegjort.

Som i de gode gamle dage falbydes der fine håndlavede ting fra de mange små markedsboder: mjød, honning, urtesalt, plantefarvet garn, historiske smykker, keramik, trælegetøj, håndsmedede knive, fåreskind, lædervarer og meget, meget mere.

Når handlen er gjort, er det tid at lade sig fornøje. Musikanterne spiller og gøgler, ildfolket danser med ilden, og krigerne trækker deres blanke sværd," lyder det i en pressemeddelelse.

"Ridderne fra Ildhesten opfører en ridderturnering med lansedyst, og i år har kongen brug for riddernes hjælp til at nedkæmpe de jyske bønders oprør mod højere skatter. Sværdklinger krydses, og lanser splintres, når ridderne går i kamp på deres fyrrige heste," står der videre.

På middelalderlegepladsen kan børnene skyde med armbrøst, spille spil, filte uld og lege de gode, gamle lege. De kan også få en trækketur på hesten, prøve at malke en rigtig ko eller klappe den lille, nye kalv. Dufte fra middelaldermad skal gerne friste, så mundene løber i vand. Entré er 50 kroner, og der er gratis adgang for "børn under sværdhøjde" (0-5 år).

Majmarked i april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce