Mange flere millionærer i Viborg

Mange håndværkere og ufaglærte er blevet millionærer - målt på deres pensionopsparing. Foto: Ursula Bach, Pensiondanmark

Mange flere millionærer i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På fem år er antallet af lønmodtagere, der har mindst en million kroner i opsparing hos Pensiondanmark, vokset fra 51 i 2013 til nu 794 i Viborg Kommune.

Viborg: Det er nu 25 år siden, at der blev oprettet en ordning med indbetaling af arbejdsmarkedspensioner for almindelige lønmodtagere som eksempelvis håndværkere, ufaglærte og butiksansatte.

Siden er de opsparede formuer i Pensiondanmark vokset år for år. Og lige nu har hele 794 borgere i Viborg Kommune en pensionsopsparing på mindst en million kroner i det kundeejede pensionsselskab. Det er en stigning på hele 743 millionærer siden 2013, hvor antallet i Viborg lå på 51.

Og det er en udvikling, som glæder den administrerende direktør i Pensiondanmark, Torben Möger Pedersen.

- Det betyder, at medlemmerne har udsigt til en økonomisk tryg alderdom. Man er ved at være i mål med det, som man begyndte med for 25 år siden med de første indbetalinger til arbejdsmarkedspension: At sikre økonomisk gode pensionsvilkår for almindelige lønmodtagere og deres familier, siger direktøren.

12 procent af lønnen

Beslutningen om at indføre obligatorisk pensionsopsparing for alle lønmodtagere er den største socialpolitiske reform i denne generation, føjer Torben Möger Pedersen til.

På landsplan er godt 41.000 af Pensiondanmarks godt og vel 700.000 medlemmer millionærer målt på antallet af kroner, som står på deres opsparingskonto. Og oven i den opsparing kan medlemmerne også se frem til udbetalinger fra folkepensionen og ATP - Arbejdsmarkedets Tillægs Pension. Og for nogles vedkommende andre pensionsordninger.

Gennem årene er den procentvise andel af lønnen, som bindes i pensionsopsparing, steget, så den nu som minimum udgør 12 procent af det, der står på lønsedlen.

- På grund af fortsatte indbetalinger og renters rente-effekten af opsparingen vil det efter den første million gå betydeligt hurtigere med at få sparet million nummer to op, siger Möger Pedersen.

- Og det er vigtigt, for det er først og fremmest størrelsen af opsparingen på det tidspunkt, hvor man går på pension, som afgør, hvor stor den månedlige livsvarige pension bliver, føjer direktøren til.

Mange flere millionærer i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce