Mange reaktioner på volapyk-skrivelse

Sådan er den fulde ordlyd af skrivelsen, der er sendt til cirka 17.000 borgere, som får indefrosset stigningen i ejendomsskatten.

Mange reaktioner på volapyk-skrivelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17.000 borgere i Viborg Kommune har fået mail, som er uforståelig for de fleste, om indefrysning af stigning i ejendomsskat. Ordlyden er Skatteministeriet ansvarlig for, oplyser man i kommunen.

Viborg: Sidste forår besluttede Folketinget, at kommunerne skal indefryse årlige stigninger i ejendomsskatten - kaldet grundskylden - som er på over 200 kroner pr. ejer af ejendommen.

Beløbet forfalder først til betaling den dag, ejendommen bliver solgt. Ordningen er obligatorisk og fungerer rent teknisk som et rente- og gebyrfrit lån hos kommunen.

I Viborg Kommune er omkring 17.000 ejere af ejendomme omfattet af indefrysningen, fordi deres ejendomsskat er steget med mere end 200 kroner. Og her i januar har de fået en mail eller et brev fra Viborg Kommune om, hvor stort et beløb der er indefrosset for 2018.

Godkendt af ministerium

Det har indtil nu ført til flere hundrede henvendelser på mail, telefon og ved personligt fremmøde til Viborg Kommune fra borgere, der simpelthen ikke forstår oplysningerne i skrivelsen, som de fleste vil opfatte som det rene volapyk.

- Med den ordlyd kan vi godt forstå, at folk henvender sig. Men vi har modtaget mailen fra Kommunedata, som af Skatteministeriet er blevet hyret til at orientere husejerne om den nye ordning. Ministeriet har godkendt ordlyden, og vi har ikke haft mulighed for at tilføje noget i skrivelsen, som vi har måttet sende videre til de omkring 17.000 borgere, som det vedrører, siger Kirsten Velling fra teknik- og miljøforvaltningen i Viborg Kommune.

Inde på kommunens hjemmeside har der i flere måneder ligget en mere uddybende forklaring på, hvad indefrysningen af stigningen i grundskylden indebærer for husejerne.

- Den har vi desværre ikke haft mulighed for at henvise til i skrivelsen, som er sendt ud til dem, der er omfattet af ordningen. Men det gør vi selvfølgelig de borgere opmærksomme på, som henvender sig - samtidig med at vi forklarer dem, hvordan ordningen fungerer. Og ellers må vi henvise dem til Skatteministeriet, siger Kirsten Velling, som tilføjer, at også andre kommuner har oplevet at blive bestormet af borgere, der ikke forstår skrivelsen.

- Vi har brugt rigtig mange mandskabstimer på det her, og det er vi selvfølgelig meget trætte af, for det kunne være undgået med en mere forståelig skrivelse, siger Kirsten Velling.

Mange reaktioner på volapyk-skrivelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce