Meny-Købmand: Det er en katastrofe

Lasse Lauritsen, købmand hos Meny Frost i Sct. Mathias Centret, oplever et stort fald i omsætningen som konsekvens af de lukkede parkeringspladser på Fischers Plads. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Meny-Købmand: Det er en katastrofe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De manglende parkeringspladser på Fischers Plads gør ondt på detailhandlen. Hos Meny Frost lyder vurderingen, at omsætningen kommer til at ligge 20-25 procent under det normale.

Viborg: - Jeg tør slet ikke tænke tanken, at de finder ud af, at pladserne fortsat skal være lukkede her op imod jul. Det vil være intet mindre end en katastrofe både for os og for alle andre butikker i centret og for hele handelslivet i midtbyen generelt, siger Lasse Lauritsen, der er købmand i Meny Frost i Sct. Mathias Centret.

Siden i tirsdags har 430 af de 600 parkeringspladser på og under Fischers Plads været lukkede. Det var undersøgelser mandag, som fik Trafik og Veje i Viborg Kommune til at spærre øjnene op.

Kvaliteten af parkeringsanlægget levede ikke op til de forventninger, man havde, og de bange anelser fik man bekræftet tirsdag.

- Vi har kigget nærmere på skaderne og skal nu vurdere, hvad der skal til for - og om det overhovedet er muligt - fortsat at benytte anlægget. Det arbejde vil nok tage resten af ugen, sagde Per Christensen i tirsdags.

Hos Meny Frost har de manglende parkeringspladser haft umiddelbar konsekvens.

- Tendensen er, at der er rigtigt stille i hele centeret. Der er slet ikke den kundegennemstrømning, der plejer at være. Jeg frygter, at når vi kommer til fredag og lørdag, hvor parkeringspladserne plejer at være fyldt, så vil vi se den fulde effekt, siger Lasse Lauritsen, der forventer, at hans omsætning vil ligge 20-25 procent under det normale.

Det er selvfølgelig ærgerligt, mener købmanden. Men skulle det vise sig, at de mange parkeringspladser ikke bliver åbnet igen foreløbigt, så er det altså millioner og atter millioner af kroner i tabt omsætning, som Lasse Lauritsen kan se frem til.

Månederne op mod jul er afgørende for detailhandelsbutikker og må ikke slå fejl.

- Lige nu tror jeg, at det ligesom har en selvforstærkende effekt. Kunderne tror måske, at der slet ikke er nogen parkeringspladser og vælger at køre andre steder hen, siger Lasse Lauritsen, der håber på, at resultatet af undersøgelserne bliver positive.

- Det er rigtig, rigtig surt, at Fischers Plads ikke er blevet løbende vedligeholdt. Man kunne måske have været problemerne foruden, hvis man havde vedligeholdt anlægget igennem de sidste 15 år, mener købmanden.

Meny-Købmand: Det er en katastrofe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce