Mette Nielsen sætter turbo på landspolitiske ambitioner

Mette Nielsen får mere tid til sit landspolitiske arbejde.

Mette Nielsen sætter turbo på landspolitiske ambitioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem Mette Nielsen (S) mistede i november sin formandspost i det økonomisk og politisk tunge ældre- og sundhedsudvalg. Kalenderen levner nu plads til, at hun kan intensivere sit arbejde med at opnå en plads i Folketinget

Viborgegnen: Seneste den 17. juni 2019 skal der afholdes folketingsvalg i Danmark. Det kan, mener nogle i hvert fald, meget vel blive før, for den nuværende treparti-regering gør det ikke altid nemt for sig selv.

Kandidaterne er allerede ved at finjustere valgmaskineriet. Det gælder også socialdemokraten Mette Nielsen, Klejtrup, der er partiets kandidat i Viborg Øst. Sit kandidatur vandt hun for knap to år siden, da hun på generalforsamlingen i kredsen blev valgt uden modkandidat.

Hun har siden valget udgivet jævnlige nyhedsbreve, og i det seneste kan man blandt andet læse:

"Kommunalvalget er veloverstået, og jeg har som følge af konstitueringen formandsposten i landdistriktsudvalget og en plads i praksisplansudvalget (KKR). Jeg har tidligere haft en del flere poster som følge af at være valgt til byrådet, så denne konstituering betyder, at der i denne periode er rig mulighed for at bruge endnu mere tid på at være folketingskandidat," skriver Mette Nielsen.

Hun lægger ikke skjul på, at hun gerne havde fortsat som formand for ældre- og sundhedsudvalget.

- Nu har jeg arbejdet med det område i 12 år, så det er klart, at det er blevet lidt anderledes nu. Jeg er dog glad for de poster, jeg har fået, selvom de ikke er så krævende. Det betyder også, som jeg skriver i mit nyhedsbrev, at jeg kan bruge mere tid på det landspolitiske i min egenskab af folketingskandidat i Viborg Øst, siger Mette Nielsen.

Socialdemokratiet i Viborg har som bekendt valgt Karin Gaardsted til Folketinget. Hun opnåede valg i 2015 som følge af, at der i Viborg var mange listestemme på Socialdemokratiet. Partiets kandidat i Skivekredsen Anne Paulin fik faktisk flere personlige stemmer.

Mette Nielsen vil ikke spå om resultatet af det kommende folketingsvalg.

- Det er da klart, at jeg går efter at blive valgt, men det, som betyder mest for mig, er, at der tilfalder Socialdemokratiet så mange stemmer som muligt, siger Mette Nielsen.

Dermed siger hun også, at hun erkender, at hendes kandidatur betyder, at hun kan "stjæle" stemmer fra Karin Gaardsted, men at det altså i Mette Nielsens øjne er vigtigst, at Socialdemokratiet får så mange stemmer som muligt.

Socialdemokratiet i Viborg har flere gange i den ene kreds opstillet en stærk kandidat og i den anden kreds opstillet en mindre synlig kandidat. Strategien har været, at en satsning på denne ene stærke kandidat ville giver det største chancer for vinde en plads i Folketinget.

- Jeg har det sådan, at jeg ikke kæmper imod nogen, men for nogen. Alle, der kender mig, ved, at jeg arbejder hårdt og målrettet med det, jeg går ind i. Det vil jeg også gøre i den kommende valgkamp. Havde jeg ikke villet det, havde jeg ikke taget imod opfordringen om at stille op som kandidat, siger Mette Nielsen.

Formanden for Socialdemokratiet i Viborg Øst, John Tinghøj, spår, at Mette Nielsen har gode muligheder for at blive valgt.

- Hun har en god platform, synes jeg. Dels har hun sin erfaring fra byrådet, dels betyder hendes formandspost i landdistriktsudvalget, at hun møder mange mennesker og skaber mange kontakter, siger John Tinghøj.

Han vil ikke gisne om, hvorvidt Mette Nielsens kandidatur betyder, at ingen socialdemokrater fra Viborg bliver valgt.

- Nej, det aner vi jo ikke. Måske får vi ingen valgt, måske får vi en eller måske endog to. Det må tiden vise. Jeg fornemmer, at der er lidt forskel i den vælgerskare, som henholdsvis Karin Gaardsted og Mette Nielsen appellerer til, siger John Tinghøj.

Socialdemokratiet i Viborg Øst har generalforsamling i marts. Kredsens folketingskandidat er altid på valg, men John Tinghøj har indtil videre ikke modtaget modkandidater til Mette Nielsen.

Mette Nielsen sætter turbo på landspolitiske ambitioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce