Mobningen sætter sig, den gør ondt - den ér ond

Kim Steffensen (forrest) har selv prøvet at blive mobbet på sin arbejdsplads. Han mener, at det var medvirkende til, at han blev skilt og i en periode mistede kontakten til sine børn, har han tidligere fortalt i folkebladet. Han og Hans Peter Jacobsen (bagerst) stabler nu en temaaften om emnet på benene. Foto: Andreas Søndergaard

Mobningen sætter sig, den gør ondt - den ér ond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har store konsekvenser, når man udsættes for mobning på sin arbejdsplads. Det siger Kim Steffensen - som selv har prøvet det. Nu skal voksenmobningen italesættes i Viborg.

Viborg: Når telefonen ringer, så ved Kim Steffensen, at det er alvorligt.

Han passer den hotline, som landsforeningen "Voksenmobning Nej Tak" har etableret. Den kan man benytte sig af, når den ondsindede mobning på arbejdspladsen er blevet mere, end man kan klare.

Kim Steffensen har prøvet det selv. At blive råbt ad, kaldt grimme øgenavne, få skældt hæder og ære fra foran kollegerne. Dengang for 20 år siden var det chefen, som var hans mobber.

- Mobningen har store konsekvenser. Jeg ved, hvad jeg taler om. Den kan give angst, lavt selvværd og fysiske symptomer, siger Kim Steffensen.

Derfor er håbet, at pladserne i De Frivilliges Hus bliver fyldt på torsdag.

Her holder to foreninger et fælles temamøde om det emne, der ligger dem så meget på sinde. Voksenmobning.

- Mobning er simpelthen noget af det ondeste, siger Hans Peter Jacobsen, som er med i foreningen Viborg Selvhjælp.

Denne og landsforeningen "Voksenmobning nej tak" holder sammen en temaften om, hvad det gør ved folk, der bliver mobbet på sin arbejdsplads.

- Man tager det med sig hjem, og familien kommer virkelig til at mærke, at far eller mor bliver mobbet. Det tror jeg ikke, at mobberne tænker over, men man bliver et helt andet menneske over for sine nærmeste, siger Kim Steffensen - belært af sine egne oplevelser.

En sten i vandet

Viborg Selvhjælps rolle i samarbejdet er at stable selvhjælpsgrupper på benene.

Dét har Hans Peter Jacobsen forstand på. Sammen med Kim Steffensen håber han, at man efter temaaftenen får sat gang i en eller flere grupper af ofre for mobningen.

- Det kan aflaste familien, som skal lægge øre til meget derhjemme. Det er godt at tale med nogen, som ved, hvad det drejer sig om. På den måde opdager man også, at man ikke er den eneste i verden, der har prøvet at være i sådan en situation, siger Hans Peter Jacobsen.

- Det her skal gerne være, som når man kaster en sten i vandet. Ringene skal brede sig - langt ud. Vores forening holder til i Aarhus og København, men mobningen begrænser sig jo ikke til de byer. Den er alle steder, supplerer Kim Steffensen.

Håbet er også, at pladserne i De Frivilliges Hus ikke kun optages af personer, som har prøvet at blive mobbet, men også pårørende og ikke mindst arbejdsgivere samt fagforeningsfolk.

Kim Steffensen understreger, at mobning på arbejdspladsen ikke kun er ødelæggende på den menneskelige bundlinje. Også den økonomiske lider under, at mobbeofre årligt i gennemsnit har 10 flere sygedage end kollegerne.

Temaaftenen finder sted den 30. august klokken 19.00 i De Frivilliges Hus, Vesterbrogade 1.

Mobningen sætter sig, den gør ondt - den ér ond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce