Morgensamling på VIA i fællesskabets ånd

Eleverne fra VIA og Dania samles til morgensamling. Foto: Padraig O hEanachain

Morgensamling på VIA i fællesskabets ånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt arrangement skal forsøge på at skabe et tværfagligt fællesskab på VIA University College. Et par gange om måneden skal skolens studerende mødes til forskellige aktiviteter i VIA's store forsamlingssal. Nogle af skolens elever står selv bag arrangementet.

Viborg: Fredag er i festens tegn, og det er tydeligt at spore på de mange ankommende elever til samlingssalen på VIA University College. Med flag på døren, balloner i salen og musik fra skolens eget husorkester sættes stemningen hurtigt. Arrangørerne byder velkommen med smil og højt humør, samtidig med at dagens oplæg gennemgås på små notesark. Salen bliver hurtigt fyldt til randen, og da folk lige så stille falder til ro, tager Anne Mikkelsen, en af arrangørerne, ordet, og byder velkommen til dagens arrangement.

Traditionen tro til morgensamlinger starter morgenen ud med en sang. På rigtig højskolemaner synges der med på Hans Holms' "Livstræet". Det gode humør smitter af fra arrangørerne og der klappes hurtigt med i takt til sangens melodi. Men arrangementet er ikke kun til for at der skal hygges. Dagens hovedtema er fællesskab. Man vil forsøge på at skabe et samspil mellem uddannelserne på VIA University College og Dania. De mange pendlere og den manglende kendskab til hinanden på kryds og tværs af uddannelserne gør, at det sociale halter lidt på skolen.

- Vi synes, der mangler noget socialt på tværs af uddannelserne. Når skolen sommetider slutter ved 12-tiden, kører pendlerne eksempelvis hjem. Efter det er der bare dødt på skolen, siger Anne Mikkelsen, som selv studerer på VIA.

Tværfaglig samarbejde

Samtidig mener Catharina Gregersen, som også har været med til at arrangere morgensamlingen, at det også kan være med til at styrke andre ting.

- Det kan være med til at skabe den kontakt, som på nuværende tidspunkt ikke er til stede blandt mange af eleverne på de forskellige uddannelser. Vi overvejer eksempelvis at arrangere noget Zumba næste gang. Og forhåbentligt kan det være med til at skabe nye venskaber mellem eleverne, siger Catharina Gregersen.

Men det er ikke kun det sociale, der skal nyde godt af morgensamlingerne. Ifølge nogle af eleverne kan det faglige samtidig styrkes, da man af og til skal arbejde på tværs af uddannelserne. Eleverne håber, at arrangementer som dette vil være det første spadestik til tværfaglige samarbejder imellem elever på skolens forskellige uddannelser.

Morgensamling på VIA i fællesskabets ånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce