Naturskolen har medvind

Naturskolen i Viborg har medvind. Privatfoto

Naturskolen har medvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg Kommunes naturskole oplever en stadig stigende interesse fra institutioner og skoler. Særligt specialklasser har fundet ud af, at oplevelser i naturen bringer alt det bedste frem.

Viborg: Den nærmer sig sin 30-års fødselsdag - Naturskolen i Viborg Kommune - og den er i sin bedste alder.

Flere og flere børn fra kommunens mange daginstitutioner og skoler får sig en på "naturopleveren" sammen med en eller flere af de syv ansatte naturvejledere fra naturskolen, der blev født ved Hald Hovedgård, hvor kommandocentralen stadig har sin base.

I en nylig udgivet årsberetning for 2017 kan man blandt meget andet læse, at antallet af gæster i løbet af et år nærmer sig de 25.000. Det er en stigning på næsten 10.000 siden 2010.

- Vi laver sådan set ikke opsøgende arbejde, så de mange skoler og institutioner, der besøger os, kommer af sig selv, fortæller naturskoleleder Vibe Winckles.

Paletten over skolens tilbud er stor og bred. I 2017 tiltrak særligt aktiviteterne "naturpleje", "hyttebyg", "Astrid Lindgren" og "matematik i naturen".

I 2016 overtog naturskolen den tidligere skovfogedbolig i Undallslund. Her blev indrettet en "skole", der særligt skulle rette sig imod børn i dagpleje og i vuggestue og børnehaver.

I løbet af 2017 var naturskolen i kontakt med 47 ud af kommunens 55 kommunale eller selvejende institutioner, fremgår det af årsrapporten.

Specialklasser

Viborg Kommunes specialskoleelever fylder efterhånden en del i naturskolens kalender, og det er der en god grund til, mener naturvejlederne, der i årsberetningen fremhæver, at eleverne befinder sig godt i naturen, og at de husker deres oplevelser - måske noget bedre, end hvis de skal fortælle, hvad der er sket i en naturfagstime på skolen.

I samarbejde med Nordre Skoles specialafdeling i Almind, hvor særligt børn med såkaldte socioemotionelle vanskeligheder går, har naturskolen indledt et samarbejde kaldet naturplejere.

Det går kort fortalt ud på, at en mindre gruppe fra afdelingens ældste klasser besøger naturskolen i Hald en gang om ugen. Her lærer børnene alt om at pleje naturen, og hvad man kan bruge naturen til.

Naturskolen har medvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce