Nej, affaldet skal ikke være klinisk rent

Kommunikationsansvarlig hos Revas, Pia Vejling (i gul jakke), kan mødes på torsdag klokken 15-17 ved Bilka, hvor informationsbilen "Skraldebassen" holder. Arkivfoto: Morten Stricker

Nej, affaldet skal ikke være klinisk rent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Revas skriver "synligt rent" betyder det i virkeligheden "ikke decideret beskidt og uden madrester".

Viborg: Så står man der med et tømt syltetøjsglas med indtørrede jordbærrester, og hvad skal man så gøre med det, inden det ryger i det rette rum i skraldespanden?

Ifølge vejledningen fra Revas skal det være "synligt rent", men betyder det, at man skal i gang med sulfo, opvaskebørste, knofedt og masser af varmt vand?

Nej, det gør det nok ikke, for så går miljøgevinsten jo fuldstændig tabt, som også en del af vores læsere har påpeget - og det får de medhold i hos Revas' kommunikationsansvarlige, Pia Vejling.

- Det kan godt være, at vi skal finde en anden formulering end "synligt rent", for det er altså ikke ensbetydende med fuldstændig rent, og sådan er der nok en del, der har opfattet det. Det er ikke det, vi mener, for så vil miljøgevinsten jo ganske rigtigt gå op i ekstra vandforbrug, siger Pia Vejling.

I eksemplet med syltetøjsglasset vil den rigtige løsning ifølge Pia Vejling være at hælde lidt vand i glasset, skrue låget på og ryste det grundigt og så hælde vandet ud igen.

- Skulle der så sidde en smule syltetøjsrester i glasset efter det, er det altså helt ok, siger hun.

- Det kan godt være, at vi skal finde en anden formulering end "synligt rent", for det er altså ikke ensbetydende med fuldstændig rent, og sådan er der nok en del, der har opfattet det.
Pia Vejling, kommunikationsansvarlig hos Revas

Ikke fyldt med rester

Pia Vejling erkender, som allerede nævnt, at udtrykket "synligt rent" måske ikke er det allerheldigste, og at det altså primært handler om, at glas, bakker og andre beholdere, der har været mad i, ikke skal være decideret beskidte og fyldt med madrester.

- Ofte vil det være nok lige at tørre emnet af med et stykke køkkenrulle, inden det ryger i skraldespanden, eller man kan eventuelt vænne sig til at skylle kødbakker og lignende med det vand, man har kogt kartofler eller pasta i. Den slags skal man selvfølgelig vænne sig til, og det skal jeg da også selv, siger Pia Vejling, der netop selv for alvor er gået i gang med at sortere sit eget affald.

Det skal borgerne i Viborg by også til at gøre i den kommende måneds tid, hvor de nye spande for alvor rykker ind i byen.

Hvad det har af konsekvenser, kan man se i folderen i sin postkasse, på Revas' hjemmeside eller høre på torsdag klokken 15-17, hvor informationsbilen "Skraldebassen" holder ved Bilka.

Nej, affaldet skal ikke være klinisk rent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce