Nødberedskab planlægges på sygehuset

Alle planlagte ikke-akutte operationer bliver aflyst, hvis det kommer til en konflikt. Arkivfoto

Nødberedskab planlægges på sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionshospitalet er gået i gang med at forberede et nødberedskab, som skal sikre, at akutte patienter bliver undersøgt og behandlet, hvis det kommer til en konflikt.

Viborg: Med gårsdagens varsel fra Danske Regioner om en omfattende lockout, der tidligst kan begynde den 10. april, er ledelsen på Regionshospitalet Viborg gået i gang med at forberede et såkaldt nødberedskab af medarbejdere, der skal sørge for, at der bliver taget hånd om alle patienter med et akut behov for behandling.

- Vi har nogle helt klare retningslinjer og procedurer for, hvad et nødberedskab skal omfatte. Hvordan det skal udmøntes i praksis, skal vi nu i gang med at forhandle på plads med medarbejdernes faglige organisationer, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

- Helt overordnet er det sådan, at patienter, hvis liv eller førlighed er truet, hvis ikke de kommer i behandling, skal vi naturligvis tage os af. Det vil sige at der skal være det nødvendige mandskab og apparatur til rådighed til, at disse patienter kan blive undersøgt og behandlet under en konflikt, siger hospitalsdirektøren.

Planlagte operationer

Det, som ledelse og de faglige organisationer skal være enige om, er ud fra retningslinjerne at definere, hvilke funktioner der skal være på hospitalet under en konflikt, og hvor mange medarbejdere - læger, plejepersonale, radiografer, bioanalytikere og servicefolk - der skal tilknyttes nødberedskabet og dermed undtages fra lockouten.

- Men det ligger helt fast, at alle ikke-akutte planlagte undersøgelser, kontroller og behandlinger bliver aflyst, så længe en eventuel konflikt kører, siger Lars Dahl Pedersen.

På regionshospitalet i Viborg tæller medarbejderstaben omkring 2600. Langt hovedparten af dem vil blive lockoutet, men det er for tidligt endnu at komme med et bud på, hvor mange af dem, der kommer til at indgå i nødberedskabet, føjer hospitalsdirektøren til.

Nødberedskab planlægges på sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce