Nu lysner det for overbelægningen

Personalet på regionshospitalet har været meget hårdt spændt for siden nytår, hvor overbelægningen har været massiv. Arkivfoto

Nu lysner det for overbelægningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang siden nytår ser det mandag morgen ud til, at antallet af akutte patienter på medicinsk afdeling er på vej mod et normalt niveau.

Viborg: Mandag morgen var antallet af akutte medicinske patienter på Regionshospitalet Viborg nede på 221, og det er det laveste lige efter en weekend i 2018. Så noget tyder på, at den meget langstrakte influenzasæson omsider ser ud til at være overstået i denne omgang.

Det konstaterer den ledende overlæge på regionshospitalets akutafdeling, Jacob Stouby Mortensen.

- På hverdage har vi 263 senge til medicinske patienter og i weekenden 244. I løbet af mandagen regner vi med at indlægge omkring et halvhundrede medicinske patienter, men til gengæld kan vi sende en del af de 221 patienter hjem i løbet af dagen. Så for første gang i meget lang tid ser det ud til, at vi kommer under en belægning på 100 procent, siger den ledende overlæge.

Kun ganske få dage i 2018 har regionshospitalet haft en belægning på under 100 procent på medicinsk afdeling, akutafsnittet og intensivafdelingen. Og det har trukket meget store veksler på specielt sengeafdelingernes medarbejdere.

Samarbejde på tværs

- Vi har haft et fortrinligt samarbejde på tværs af afdelinger og afsnit i hele huset. Derfor har vi kunnet låne sengepladser og personale på afdelinger med ledig kapacitet. Og andre afdelinger har været flinke til at udskyde planlagte undersøgelser og operationer for at gøre plads til de ekstraordinært mange akutte medicinske patienter, understreger Jacob Stouby Mortensen.

Som noget nyt har afdelings- og centerledelser holdt fælles møder hver formiddag for at koordinere behovene for at hjælpe til med de medicinske patienter, ligesom flere læger end normalt har været afsat til at gå stuegang tidligt på dagen for at få et overblik over, hvordan situationen udvikler sig, og om der er patienter, som kan sendes hjem, så der bliver ledige senge.

- Vi har i den her tilspidsede situation oplevet det glædelige, at det har været et fælles ansvar for hele huset og på tværs af alle afdelinger og faggrupper, at sikre, at der er det nødvendige mandskab, udstyr og senge til de mange akutte patienter, siger Jacob Stouby Mortensen.

Nu lysner det for overbelægningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce