Ny hærvejsmotorvej skaber utilfredshed, stigende huspriser - og bedre erhvervsliv

Der foregår stadig undersøgelser af den præcise beliggenhed for den nordlige del af motorvejen. Grafik: Vejdirektoratet.

Ny hærvejsmotorvej skaber utilfredshed, stigende huspriser - og bedre erhvervsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye hærvejsmotorvej kommer til at have tæt forbindelse med Viborg, og det skaber både glæde og bekymring i området.

Viborg: Planerne for den nye hærvejsmotorvej, som enten kommer til at gå øst eller vest om Viborg, er netop blevet fremlagt i af regeringen og Dansk Folkeparti.

Motorvejsplanerne har været længe ventet hos mange, mens der i en anden del af befolkningen ikke just er begejstring at spore.

Henrik Hansen, erhvervsdirektør for Viborgegnens Erhvervsråd, jubler over de fremlagte planer for Hærvejsmotorvejen. Ifølge ham er det udelukkende positivt for erhvervslivet i og omkring Viborg.

- Det er fremragende, at man kommer i gang med projektet nu.

Han peger især på udsigterne til bedre vilkår for erhvervslivet i Viborg Kommune.

- Det betyder, at mulighederne for at få varer frem og tilbage til de markeder, de nu skal ud på, bliver bedre. Hele grundlaget for at rekruttere arbejdskraft lidt længere væk fra bliver tilmed bedre, siger Henrik Hansen.

Viborg vil blive kedelig

Det er dog ikke alle på Viborg-egnen, som deler de positive holdninger til Hærvejsmotorvejen.

Jens Frydendal, der er medlem af foreningen "Hærvejsmotorvej Nej Tak", stiller sig stærkt skeptisk over for motorvejen.

- Det vil gå ud over landskabet og naturen omkring Viborg. Det vil blive et kedeligt sted som Herning, hvor alting er ødelagt af motorvej. De kvaliteter, der er ved at bo i Viborg, vil blive forringet, mener Jens Frydendal.

De forbedrede vilkår for erhvervslivet, som motorvejen medbringer, kan Jens Frydendal godt anerkende, men det spiller i sidste ende ikke en rolle for ham.

- Det kan godt være, at det ville skabe en god økonomi og vækst i Viborg, men det er jo ikke fordi, vi går og sulter her på egnen. Der er mange andre værdier end det, siger han.

Huspriserne vil stige

Jesper Rasmussen er ejendomsmægler og indehaver af Viborg Mægleren. Han deler Henrik Hansens glæde for planerne om den nye hærvejsmotorvej.

- Vi har behov for motorvejen for at skabe den udvikling, byen har brug for. Vi har brug for at tiltrække nye borgere. Vi er jo lidt et uland i den forbindelse, for vi er den største provinsby uden en motorvej.

Ejendomsmægleren er ikke så bekymret for huspriserne. De vil nemlig stige, da tilgængeligheden til byen vil blive forbedret.

- Vi vil få en højere kvadratmeterpris i byen, hvis vi kan tiltrække flere borgere. Selvfølgelig vil prisen falde der, hvor motorvejen går, men den vil blive styrket markant i andre dele af byen, siger Jesper Rasmussen.

Byggeprojektet Hærvejsmotorvejen forventes at begynde i 2023 og være færdigt i 2030. Motorvejen er en del af et forlig mellem regeringen og Dansk Folkeparti, hvor infrastrukturen skal styrkes gennem flere projekter end blot Hærvejsmotorvejen.

Netop nu er der undersøgelser i gang fra Vejdirektoratet, så motorvejen får den ideelle placering igennem Midtjylland.

I alt har forliget et økonomisk omfang på 112,7 milliarder kroner.

Ny hærvejsmotorvej skaber utilfredshed, stigende huspriser - og bedre erhvervsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce