Ny mærkedag fejrer lydkvalitet og livskvalitet

Paw Pasgaard fra Hi-fi-Klubben i Viborg foran det sublime anlæg, der er stillet op i butikken i anledning af den nyudnævnte internationale hi-fi dag. Foto: Jacob Kaas.

Ny mærkedag fejrer lydkvalitet og livskvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

8.februar skal ifølge Hi-fi-klubben for eftertiden kendes som international hi-fi dag.

Viborg: Der findes efterhånden en mærkedag for alt. Nogle af de mest kendte er måske Valentinsdag den 14.februar, skovens dag den 6. maj og mors dag den 13. maj. Der findes til gengæld også en lang række mere eller mindre kuriøse mærkedage. Her kan nævnes den internationale pandekagedag, krammedagen, ufoens dag og toilettets dag. Nu har Hifi-klubben udråbt 8.februar til international hi-fi-dag - en hyldest til livskvaliteten og den gode lyd under hashtagget #hifiday.

- Vi sætter fokus på oplevelsen af musik i ordentlig kvalitet, hvor man mærker musikken med hele kroppen, gåsehuden bobler frem, og man faktisk helt glemmer højtalerne. Det lyder jo tosset, at det er godt at glemme højttalerne, men det er faktisk det allerbedste der kan ske, fortæller Peter Lyngdorf, der er stifter og indehaver af Hi-fi-klubben. Ideen er at skabe en årligt tilbagevendende begivenhed for hele branchen med fokus på musik, livskvalitet og fremfor alt lydkvalitet.

God anledning

Hos Hi-fi-klubben på Vesterbrogade Viborg forventer man ikke nødvendigvis det helt store rykind her det første år. Dog havde Paw Pasgaard, der driver den lokale butik, fået fat i noget af de ypperste, når det kommer til lyd. Foran en særligt lydvenlig trævæg har han samlet en Lyngdorf TDAI 2170 stereoforstærker, en NAD M22 effektforstærker og to store Bowers & Wilkins 803 d3 højttalere. Foran det sublime lydanlæg, der anløber en samlet pris på 187.000 kroner, står en enkelt lænestol klar til at byde fans af god lyd og andre nysgerrige velkommen.

- Nej, vi forventer ikke, at der kommer en hel masse idag, men det var en god anledning til at stille noget nyt op, fortæller Paw Pasgaard, mens han finder et nummer frem på sin tablet og sender signalet videre til anlægget, der med stor præcision og stærk effekt spiller butikslokalet op.

- Det her anlæg har RoomPerfect rumkorrektion. Det betyder, at anlægget selv kan indstille lydkvaliteten, så det lyder helt perfekt i det rum, som det står i, fortæller Paw Pasgaard med lettere hævet stemmeføring. Opstillingen får selvfølgelig lov til at blive stående fremme i butikken i den kommende tid, så interesserede kan få lejlighed til at opleve lyden også selvom det ikke lige er international hi-fi dag.

Ny mærkedag fejrer lydkvalitet og livskvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce