Ny pavillon klar på autismeafdeling

Den allerede eksisterende pavillon er udvidet til det dobbelte. Den er blevet forlænget mod vest.

Ny pavillon klar på autismeafdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndværkere har næsten sat den sidste skrue i den pavillon, der sættes op ved autismetilbuddet på Vestervang Skole.

Viborg: 107 elever har deres daglige gang på Viborg Kommunes autismeafdeling på Vestervang Skole, og om få dage får de mange elever lidt mere plads at røre sig på.

Håndværkere er ved at gøre de sidste finesser klar i en ny pavillon, der skal løse de pladsproblemer, skolen i store træk har døjet med, siden autismeafdelingen blev indviet i august 2016.

Pavillonen er bygget i umiddelbar forlængelse af en allerede eksisterende pavillon, der blev taget i brug for knap to år siden, da det viste sig, at de 75 pladser, den nye skole var indrettet til, ikke kunne rumme alle elever.

- Det har fungeret fint med pavillonen, og vi ser frem til, at den nye kan tages i brug. Naturligvis er det ikke optimalt, at vi ikke er i samme bygning, men der har også vist sig visse fordele. Blandt andet er der i pavillonerne lidt større klasselokaler, og dem har vi brug for, idet vi har fundet ud af, at de ældre elever trives i lidt større klasser med cirka 10, siger Hans Nyholm, leder af autismeafdelingen.

Hvor længe disse pavilloner skal bruges svæver i det uvisse. På tværs af flere kommunale forvaltninger arbejdes der i øjeblikket med en kortlægning af hele autisme-området i kommunen. Denne kortlægning præsenteres for politikerne i flere udvalg, og det hele skal munde ud i beslutninger, der peger langt ud i fremtiden.

Politikerne i børne- og ungdomsudvalget skal blandt andet tage stilling til, om der flere steder i kommunen skal oprettes tilbud til skolebørn med autisme, eller om tilbuddet stadig skal være centralt placeret i Viborg.

Antallet af børn med en autistisk diagnose stiger støt. I "gamle dage" - og det er blot fem-seks år siden - var der indskrevet cirka 30 børn i kommunens tidligere autismetilbud. Det tal er nu som nævnt 107, og intet tyder på, at behovet for særlige rammer til disse elever falder.

Ny pavillon klar på autismeafdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce