Vi bruger cookies!

viborg-folkeblad.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.viborg-folkeblad.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Ny restaurant og bar i Viborg - eksklusivt og folkeligt på samme tid

På onsdag åbner Dietrich Champagnebar i restauranten hos Palads Hotel. Målet er at skabe et folkeligt sted. Foto: Morten Dueholm

Ny restaurant og bar i Viborg - eksklusivt og folkeligt på samme tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På onsdag åbner den nye Dietrich Champagnebar på Palads Hotel. Og selvom ordet champagnebar smager af eksklusivitet, så er tanken bag at skabe et folkeligt sted, hvor alle er velkomne.

Viborg: I de seneste år har der været en rødvins-æra. En whisky-æra og en rom-æra.

Netop nu er gin det helt hotte. Det er svært at spå - især om fremtiden, sagde en klog mand engang. Men står det til de to idémagere bag Dietrich, så kunne det næste hit sagtens blive champagne.

Hans-Jacob Lauridsen og Klaus Mikkelsen, der begge til daglig arbejder som folkeskolelærere, er ansat til at drive restauranten og champagnebaren Dietrich, der åbner på onsdag.

- Alt det med champagne-konceptet er faktisk noget, jeg har prakket Klaus på, og jeg har stille og roligt fået ham forklaret, at det er en god idé, siger Hans-Jacob Lauridsen, der i lang tid har gået op i champagne og alle andre bobler.

Favner bredt

Han har ikke den store erfaring med restaurationsbranchen.

Det har til gengæld hans makker Klaus Mikkelsen, der drev hedengangne Restaurant Mikkelsen G i Jernbanegade. Og den største opgave lige nu er at forklare potentielle gæster, at der altså ikke kun er tale om et meget eksklusivt sted for de rige og berømte. Man kan få dyr champagne og ægte kaviar, men stedet skal være meget mere end det. Spændende mad og en god atmosfære.

- Vi vil så gerne have et sted, hvor man både som 19-årig kan komme ind til vores koncept om onsdagen med bobler og brætspil, men man kan også komme ind om lørdagen som 65-årig og få en kæmpe oplevelse rent madmæssigt. Dietrich kommer til at favne meget bredt, forklarer Klaus Mikkelsen.

Dietrich kommer til at have to linjer på menukortet. Chaplin og Dietrich. Chaplin kommer til at koste under 200 kroner, og Dietrich - der blandt andet inkluderer ægte kaviar - kommer til at koste 400 kroner.

Dertil kommer et stort menukort med bobler i alle afskygninger og prisklasser. Men der er selvfølgelig også almindelige vine og fadøl. Således er Dietrich både stedet for de store fejringer og de mere almindelige hyggelige aftener med familie og venner.

Stemning fra 1920

De to i spidsen har egentlig ikke tænkt sig at lave den helt store åbningsfest på onsdag.

Tilværelsen starter faktisk med konceptet bobler og brætspil. Dog var der arrangeret en tidlig åbningsfest i forbindelse med nytåret, hvor 50 gæster festede i hotellets restaurant.

- Vi vil gerne arbejde os i gang og være klar, når interessen stiger i stedet for at starte med at fylde restauranten med et eller andet tilbud og så risikere ikke at kunne leve op til forventningerne, er de enige om.

Dietrich er opkaldt efter den tysk-amerikanske skuespiller og sanger Marlene Dietrich. Missionen er, med et glimt i øjet, at forene stemningen fra 1920'erne og Viborg anno 2018. Folkene bag vil gerne skabe et sted for et publikum, der gerne vil have et alternativ til diskotek og til den typiske bar.

Ny restaurant og bar i Viborg - eksklusivt og folkeligt på samme tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.