Nye tal understreger: Viborgs erhvervsliv klarer sig godt

Virksomhederne i Viborg Kommune klarer sig godt. Nye tal fra CVR-registret viser, at andelen af virksomheder i vanskeligheder er væsentlig lavere end landsgennemsnittet. Arkivfoto: Jacob Kaas.

Nye tal understreger: Viborgs erhvervsliv klarer sig godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et aktuelt øjebliksbillede i CVR-registret viser, at andelen af lokale virksomheder i krise er væsentlig mindre end virksomheder på landsplan.

Viborg: Virksomhederne i Viborg Kommune er gennemsnitligt set sjældnere i økonomiske vanskeligheder end resten af Danmark. Det viser et dataudtræk fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, som regnskabstjenesten Dinero har foranlediget.

På landsplan er hver 31. virksomhed i vanskeligheder i en grad, der leder til betalingsstandsning, konkurs eller under tvangsopløsning. I Viborg Kommune er det kun hver 45. virksomhed, der er i problemer. For at finde bedre tal skal man til kommuner som Thisted, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Skive.

I den dårligste ende finder man udelukkende kommuner omkring København. Ringest placeret er Albertslund, hvor hver 13. virksomhed er i betalingsstandsning, konkurs eller under tvangsopløsning. Det er værd at notere sig især som leverandør til andre virksomheder.

- Helt sort på hvidt viser data, at erhvervsdrivende bærer en væsentligt større økonomisk risiko ved at sælge til virksomheder i Storkøbenhavn end til fynske og jyske virksomheder. Hvis vi skal se på det positive, så klarer især vestjyderne og et par mindre danske øer sig fremragende. I den del af landet er der altså større sandsynlighed for, at virksomhederne betaler deres regninger, siger Martin Thorborg, der er administrerende direktør i Dinero i en pressemeddelelse.

Overlevelse

At Viborg ligger lunt i svinget, når det kommer til andelen af virksomheder, der navigerer udenom problemerne, kommer ikke som en overraskelse for Henrik Hansen, der er erhvervsdirektør i Viborgegnens Erhvervsråd, selvom de aktuelle data ikke nødvendigvis fortæller hele historien.

- Jeg tror, at springet til at blive selvstændig erhvervsdrivende er mindre i de større byer. Og her er nok også en overvægt af mindre virksomheder, der tager større chancer, siger Henrik Hansen, der påpeger, at Viborg har den højeste andel af virksomheder, der holder sig flydende efter fem år.

I den seneste opgørelse af virksomhedernes overlevelsesrate i Business Region Aarhus topper Viborg med 72,4 procent. Til sammenligning ligger Silkeborg på 66,6 procent og Aarhus på 62,1 procent. På landsplan er det lige godt 60 procent af nystartede virksomheder, der overlever de første fem år.

På vej frem

De tal kan både indikere, at de lokale iværksættere er mere velovervejede, men nok især også, at Viborg Kommune er en vækstkommune. De aktuelle tal er med til at understrege pointen.

- Viborg er en kommune på vej frem. Der er masser af nyt byggeri, en stigning i indbyggertallet og generelt en god stemning i det lokale erhvervsliv. Det kan vi også se på investeringslysten hos virksomhederne, der efter en periode med udtalt tilbageholdenhed også er stærkt stigende. Der er stor tro på tingene derude, forklarer Henrik Hansen.

I sommer viste en analyse fra revisions- og rådgivningsfirmaet BDO blandt andet, at den gennemsnitlige omsætnings- og overskudsstigning i Viborg Kommune i 2016 lå på henholdsvis 15 og 5 procent, og soliditetsgraden blandt Viborgs mindre og mellemstore virksomheder i gennemsnit var steget med 36,6 procent.

Nye tal understreger: Viborgs erhvervsliv klarer sig godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce