Nye veje for fritidslivet

Daniel Andersen, formand for fritidsrådet i Viborg Kommune, bød velkommen til konferencen om fremtidens forenings- og fritidsliv. Foto: Viborg Kommune.

Nye veje for fritidslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis fritidslivet ikke udvikles, så afvikles det. Cirka 85 folk fra en endog meget bred vifte fra fritids- og foreningslivet i Viborg Kommune var samlet til konference i Stoholm torsdag aften.

Viborgegnen: Vi er efterhånden nået så langt hen i VM håndbold 2019, at nationen nærmer sig en kollektiv ekstase. Den foreløbige kulmination kom i aftes, da vi bankede Norge.

Denne kamp var "hypet" i et hidtil uset omfang, så alene af den grund var formanden for fritidsrådet i Viborg Kommune, Daniel Andersen, mere end tilfreds, da han ved 17-tiden torsdag eftermiddag kunne byde 83 deltagere velkommen til fritidskonference i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

Overskriften var tosidig. Hvor står vi, og hvor vil vi gerne hen?

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen sparkede konferencen i gang.

- Og det var et ganske tankevækkende oplæg, der gav stof til eftertanke. Det handlede blandt andet om, at der er sket store ændringer i vores tilgang til fritidslivet i løbet af de seneste årtier. Det handlede også om, at man er nødt til at udvikle, hvis man vil undgå at afvikle, fortæller Daniel Andersen, der også under konferencen kunne notere sig, at deltagerne havde stor lyst til at dele erfaringer og drømme om fremtiden.

Tilskud

Deltagerne blev sendt ud i forskellige workshops, hvor de i mindre grupper kunne vende tanker og ideer. Samtalerne drejede sig blandt andet om tilskudsmodellerne.

- Med den bevægelse, der er inden for fritids- og foreningslivet, skal man måske til at kigge på, om tilskudsmodellerne er tidssvarende, siger Daniel Andersen.

Som det er i dag, gives der kun tilskud til foreninger og klubber, men hvis en lokal skole eller en lokal sportshal - eller begge institutioner i samarbejde - stabler aktiviteter på benene, så falder der ingen tilskud af.

- Det er måske lidt besværligt, at man er nødt til at danne en forening for at få støtte til aktiviteter. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at dette krav kan virke som en bremse for nye ideer og tiltag, siger Daniel Andersen.

Han er sikker på, at fritidsrådet igen vil stå som arrangør af konferencer og idémøder, men det bliver nok ikke hvert år. Nok nærmere hvert andet år.

Nye veje for fritidslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce