Vi bruger cookies!

viborg-folkeblad.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.viborg-folkeblad.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Nyt, gammeldags spisested åbner på Nytorv til januar

Et nyt, gammeldags spisested er lige, hvad Viborg har brug for. Det mener i hvert fald Peter Würtzen Kjelgaard, ejer af Kafé Kjelds, som åbner dørene på Nytorv i begyndelsen af det nye år. Foto: Morten Pedersen.

Nyt, gammeldags spisested åbner på Nytorv til januar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytorv bliver i begyndelsen af det nye år en café rigere. Kafé Kjelds vil servere mad, som din mormor lavede den, og dens mission er at samle kræfterne på det nyrenoverede torv.

Viborg: Bordene er dækket, logoet er kommet op i vinduet, og det dufter af friskbrygget kaffe. Selv sæbedispenseren, som er udformet i en flaske Aalborg 100-års Akvavit, er fyldt. Alt ser ud til at være klar i lokalerne på Nytorv, hvor Kafé Kjelds efter planen allerede i december skulle have åbnet dørene for sultne gæster. Men de må vente lidt endnu, gæsterne, for på trods af det færdige ydre har der været nogle bump på vejen for den 30-årige ejer, Peter Würtzen Kjelgaard.

- Jeg kan ikke sige, præcist hvornår vi åbner. Der er en masse småting, der skal gå op, og jeg har det sådan, at det skal være fuldstændig perfekt, før jeg åbner, men jeg lover, det bliver i januar, siger han.

Ét af de bump, den nye restauratør har oplevet, er, at han ved en fejl købte en ovn, som krævede meget mere strøm, end der var mulighed for at få i de gamle bygninger. I øjeblikket mangler Peter Würtzen Kjelgaard desuden at få styr på emhætte og komfur, men han fortæller, at åbningsdatoen er tættere på den 1. end på den 31. januar.

Spisested på Nytorv lukker efter blot syv måneder
- Alt er dansk. Maden, kunsten på væggene og musikken i højtalerne. Det er den stemning, vi skal ind i, siger Kafé Kjelds-ejer, Peter Würtzen Kjelgaard, om den kommende cafés stil og udtryk.

Alt er dansk

Kafé Kjelds staves bevidst med K, fordi det er sådan, man gjorde i gamle dage. Og netop de gode, gamle dage har på mange måder inspireret Peter Würtzen Kjelgaard til at skabe et spisested, hvor man på menukortet finder retter som stegt flæsk, dyrlægens natmad og mormors kylling.

- Alt er dansk. Maden, kunsten på væggene og musikken i højttalerne. Det er den stemning, vi skal ind i, siger han.

Det at gå ud at spise handler ikke bare om at få mad indenbords, mener Kafé Kjelds-restauratøren. Det skal være en oplevelse, som gæsterne ikke får andre steder.

- Der er tendens til, at nye restauranter og caféer serverer burger, pasta og salater. Det er det nemme at gøre, og der er mangel på, at restauranter varetager danske interesser og dansk kultur inden for madlavning, kunst og kultur, mener han.

Skal ikke kæmpe mod hinanden

Peter Würtzen Kjelgaard er en rigtig Viborg-dreng, født og opvokset i byen og med studentereksamen fra Viborg Katedralskole. Da han som 19-årig flyttede til Aarhus, svor han dog, at han aldrig ville vende tilbage til fødebyen, hvor han nu skal være restauratør.

- Jeg syntes, at det var for kedeligt i Viborg, og jeg tænkte, at der ikke sker noget som helst, og at man ikke kan lave noget en tirsdag aften. Nu har jeg det rigtig dejligt med, at man ikke behøver at lave noget en tirsdag aften. Men nu skal jeg selvfølgelig bare arbejde, siger han.

Den 30-årige caféejer flyttede for to år siden tilbage til Viborg, og efter hverv som medejer, kok og tjener på La Kridz og restaurantchef på St. Michaelsberg er han nu klar til at tage skridtet og blive selvstændig. Et skridt, han har haft lyst til at tage, siden han på sidstnævnte restaurant arbejdede som det, han kalder lønslave.

Det er netop hans tidligere arbejdsgiver, St. Michaelsberg, som ejer lokalerne, som nu huser den kommende Kafé Kjelds, og de to restaurationer kommer til at få et fremragende samarbejde, fortæller Peter Würtzen Kjelgaard.

- Vi skal ikke kæmpe mod hinanden, men til gengæld hjælpe hinanden med at få Nytorv op at køre. Og så skal Kafé Kjelds tilbyde byen noget, som den ikke har i forvejen, siger han.