Nyt tilbud: Gratis retshjælp i weekenden

Viborg har fået endnu en retshjælp - denne har åben i weekenden. Jurist Dennis Jakobsen er stifter af nu tre tilbud i Aalborg, Randers og Viborg. Foto: Johnny Pedersen

Nyt tilbud: Gratis retshjælp i weekenden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jurist Dennis Jakobsen har åbnet en retshjælp i Viborg. Kontoret yder gratis, juridisk rådgivning både onsdag og lørdag.

Viborg: Endnu et tilbud om gratis retshjælp har slået dørene op i Viborg. Navnet er Weekend Retshjælpen, og som navnet mere end antyder, tilbyder det nyåbnede kontor mulighed for gratis, juridisk rådgivning i weekenderne.

- Vores erfaring fra retshjælpsområdet er, at borgerne ikke er særligt mobile, og derfor er det vigtigt med lokale tilbud. At vi har valgt at have åbent i weekenden er usædvanligt, men det er ud fra den betragtning, at mange borgere oplever, at der dumper et eller andet ind i e-boksen fredag eftermiddag, og så går der nogle dage, inden de kan få fat i hjælp. Nu er vi klar til at hjælpe med i hvert fald nogle af tingene, siger Dennis Jakobsen, der er jurist og stifter af weekendretshjælpen i Viborg.

Derudover står han bag et tilbud i Aalborg og Randers.

- En af udfordringerne ved at ligge uden for universitetsbyerne og i en by som Viborg er, at vi skal finde de rigtige frivillige og den rigtige arbejdskraft med den rigtige profil. Først skulle vi finde det rette ansigt udadtil, og det er nu lykkedes, siger Dennis Jakobsen.

Rumænske Delia Cotrau er daglig leder af kontoret, som har åbent to dage om ugen.
Rumænske Delia Cotrau er daglig leder af kontoret, som har åbent to dage om ugen.

Sjældent tilbud

Som leder af Viborg-kontoret, der ligger i kontorkomplekset på Toldboden, er ansat Delia Cotrau, som er uddannet jurist i Rumænien, hvor hun kommer fra. Som den eneste ansatte har hun indtil videre haft rigeligt at se til med både at sprede budskabet om det nye tilbud og samtidig hjælpe de borgere, som har brug for hendes juridiske hjælp.

- Vi er faktisk blevet ringet en del op, også af folk fra København og andre steder i landet, fordi vi er nogle af de eneste, der har åbent i weekenden. Det fortæller os, at det er en god idé, siger hun.

Jagten på frivillige til at assistere er nu sat ind, både har man brug for jurister og ikkejurister, som har lyst til at hjælpe med alt det praktiske. En slags sekretær- eller kontorarbejde.

- Alt det, som ikke har med den juridiske del at gøre. Den del skal løftes, så Delia kan koncentrere sig om sin vigtigste opgave. Hun har brugt megen tid på at netværke og besøge kommunen, fagforeninger og andre foreninger, og det gør os jo selvfølgelig sårbare, men det har været vigtigt for os at balancere det, for hun skal jo også have et netværk, så vi får en masse at lave, siger Dennis Jakobsen.

Åbningstiderne for Weekend Retshjælpen er onsdag fra 10-15 og lørdag fra 10-15. Adressen er Toldboden 3, 1. D, 13.

Nyt tilbud: Gratis retshjælp i weekenden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce