Olsen-Banden slår alle rekorder

Allerede i weekenden kunne arrangørerne se konturerne af en ?ubetinget succes. Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm

Olsen-Banden slår alle rekorder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vælter ganske enkelt ind med gæster, som glæder sig over Viborgs Museums udstilling med Olsen-Banden.

Fra hele landet strømmer publikum til Viborg Museum. Unge og ældre nyder særudstillingen med Olsen-Banden. Den er et hit, tyder alt på.

Tirsdag var der omkring 700 gæster, og det tal er bare steget, som påsken har gjort sit indtog. Skærtorsdag kiggede knap 1000 gæster ind på museet, og langfredag lød meldingen, at man formenligt kom endnu højere op.

»Vi har aldrig oplevet noget lignende. Men ét er, at vi har mange besøgende. Noget andet og vigtigere er, at vi giver gæsterne en god oplevelse. Det kan vi se på folk - og på de skemaer, de afleverer,« siger Brian Wiborg, museumschef, Viborg Museum.

Til sammenligning har museet på et normalt år 20.000 besøgende, herunder mange skoleklasser. Påskedagenes gæster er i langt mindre grupper.

»Selvom det er helt vildt med så mange gæster, så hører vi, at det hele glider fint, og at der ikke er for trængt«.

»Jeg må indrømme, at jeg i dagene op til åbningen var lidt svedt i håndfladerne. For det skal ingen hemmelighed være, at vi har satset cirka en halv million kroner. Hertil kommer lønningerne. Vi har kun entréen at hente indtægterne fra,« siger museumschefen.

Tid og plads

Museet lukker højst 50 gæster ind per kvarter. Arrangørerne lægger vægt på, at folk får plads og tid til at nyde udstillingen. Brian Wiborg siger, at de gæster, der må vente lidt, tager ventetiden fra den pæne side.

Normalt skal gæster over 18 år betale 40 kroner for at komme ind på det kulturhistoriske museum. Men til »Skidegodt, Egon. Olsen-Banden på museum« tager museet 80 kroner per voksen. Loven sikrer børn gratis adgang.

»Prisen har ikke ført negative reaktioner med sig. Også svarene på vores spørgeskemaer er til den positive side, når det gælder prisen,« siger Brian Wiborg.

Onsdag løb museumsbutikken tør for udstillingens T-shirts, og nye forsyninger er først fremme efter påske. Museumschefen siger, at den store tilstrømning giver stor afsmittende effekt i butikken.

Udstillingen varer frem til den 14. august. Hvor højt besøgstallet i alt når op, tør Brian Wiborg overhovedet ikke skyde på. Men at museet har gjort det store kup, ved han allerede nu.

I modsætningen til de folkekære Olsen Bande-film, som bliver vist med jævne mellemrum, så fastslår Brian Wiborg i øvrigt, at udstillingen her er en engangsforestilling. Succesen til trods er en permanent Olsen Bande-udstilling ikke på tale, og ingen andre musseer får gavn af den efterfølgende, for mange effekter er udlånt til Viborg, og disse skal afleveres pænt tilbage. Tyverier er kun sjove i den fiktive og folkekære version.

Olsen-Banden slår alle rekorder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce