Opbakning til omorganisering

STU på Klostermarken 16. Arkivoto: Morten Dueholm

Opbakning til omorganisering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STU er en ungdomsuddannelse og ikke et socialpædagogisk tilbud, minder handicapformand om.

Viborg: At STU nu ikke længere skal høre under handicapområdet, men i stedet under beskæftigelsesområdet, får blandt andet opbakning fra Danske Handicaporganisationer.

Formand Thorben Koed Thomsen henvendte sig faktisk selv til byrådet i efteråret. Han mente, det var på tide, at man anskuede skolen og dens elever med andre briller.

Det skulle tydeliggøres, at der er tale om en ungdomsuddannelse og ikke et socialpædagogisk tilbud, mente han. Danske Handicaporganisationer foreslog, at STU blev en del af børn- og ungeområdet.

- Når nu, at det ikke blev løsningen, så er beskæftigelsesområdet i hvert fald bedre end voksenhandicapområdet. Det har altid været vores opfattelse, at STU var forkert placeret, siger han, og tilføjer:

- Det er klart, at nogle af de studerende kan have brug for hjælp fra socialpædagoger, det er vi enige om. Nogle har det svært i hverdagen og har store behov for hjælp, og den hjælp skal de have. Men stedet er et uddannelsestilbud, siger han.

Ser sømmene

Han er i øvrigt fortsat fortørnet over, at skolen ikke har sin leder for sig selv.

For et par år siden, som led i en besparelse, gav kommunen STU og aktivitetscenter Skriversvej en fælles leder. Efter flere udskiftninger er det i dag Søren Hedemann, der er leder af de to tilbud.

- Det er en helt forkert kombination, og det er med til, at man får opfattelsen af, at STU er et socialpædagogisk tilbud. Der er intet i vejen med Skriversvej, men man skal ikke på forhånd have en opfattelse af, at skolens elever skal derop, når de forlader skolen. Som jeg plejer at sige: Hvis en tømrer går rundt med en hammer i lommen, så får han øje på sømmene. Han ser ikke de skruer, som måske skulle spændes.

Med det mener Thorben Koed Thomsen, at trods de unges handicaps og vanskeligheder er det sundt at anskue dem mere fordomsfrit, når deres videre vej i livet skal findes.

Mens han bakker Viborg Kommune op i den omorganisering, den har lavet, medgiver han, at han udmærket forstår de ansattes undren og irritation: Man kunne godt have fortalt dem om beslutningen på forhånd, mener han.

Opbakning til omorganisering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce