Opdateret: Fængslet 32-årig nægter sig skyldig, men hans forklaring holdes hemmelig

En 32-årig mand er sigtet for tyveri. Arkivfoto.

Opdateret: Fængslet 32-årig nægter sig skyldig, men hans forklaring holdes hemmelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet undrer sig over, hvor to dyre stole er blevet af - og hvor var den anholdte efter indbruddet?

Viborg: En 32-årig mand er sigtet for at have stjålet to designerstole til en værdi af hele 48.000 kroner under et indbrud begået på Amtmandshøjen mandag eftermiddag.

Manden blev anholdt mandag klokken 17.15, knap to en halv time efter, at vidner havde set en lignende person forlade huset i Overlund med de to dyre møbler. Ifølge politiet blev mandens nummerplade noteret ned, og det gav altså pote et par timer senere.

Men den 32-årige nægter sig skyldig, sagde hans forsvarsadvokat i dag, da der var grundlovsforhør i Retten i Viborg.

Retsmødet skulle være begyndt klokken 11, men det gjorde det ikke. Kort forinden havde forsvareren og advokaten samt en tredje person, der var klædt i civil, men som tydeligt var politibetjent, gået frem og tilbage, så de kunne snakke sammen indbyrdes. Det fik til sidst anklager Claus Benner til at bede om en udskydelse på 10 minutter.

Da dommeren kom ind i lokalet cirka fem minutter senere, var døren ind til retssal B stadig åben, og kun anklager Claus Benner sad på sin pind. Han rejste sig for dommeren, som man jo gør, men kunne hurtigt sætte sig igen, og så blev der ellers ventet i tavshed. 

Godt fem minutter senere kom forsvarsadvokaten, den sigtede og to civilbetjente ind, og så kunne grundlovsforhøret så småt gå i gang. Den 32-årige stillede sig foran vidneskranken, høfligt og formelt. Det kunne tyde på, at han havde prøvet det før.

Dog sad dommeren denne gang allerede ned, og den sigtede blev derefter bedt om at tage plads i stolen.

Lukkede døre

Indbruddet på Amtmandshøjen blev begået mandag ved 14.50-tiden, i øvrigt mens en tilsyneladende intetanende beboer var hjemme.

Det var ifølge politiet nogle vidner, der så, hvordan en person kom bærende ud med to Poul Kjærholm-møbler til en bil. Med bilens nummerplade samt et gerningstidspunkt, som var ved højlys dag, kunne vidnerne hurtigt alarmere ordensmagten.

Da den 32-årige mand blev anholdt klokken 17.15, var det uden stolene, som stadigvæk ikke er fundet, fortalte Claus Benner i retten.

Af den grund, og fordi der er et hul på to timer, hvor politiet ikke kan redegøre for mandens færden, anmodede han dommeren om at lukke dørene for offentligheden, herunder pressen.

Det førte til protester fra Viborg Stifts Folkeblad: Dels grundet principperne om åbenhed i retsplejen, men også fordi, at når nu den 32-årige nægter sig skyldig, ville det ifølge folkebladet kun være rimeligt, at hans forklaring når ud til offentligheden.

Samtidig virker det - lød den fortsatte protesteren - ikke realistisk, at der i løbet af grundlovsforhøret skulle fremkomme oplysninger fra den sigtede, som ved at nå offentligheden kunne hindre efterforskningen, når nu den sigtede pure nægter sig skyldig.

Men dommeren valgte altså alligevel at lukke dørene i, og derfor er det endnu uvist, hvad den 32-årige har forklaret om sin færden i går. Resultatet af grundlovsforhøret blev, at han fængsles frem til den 2. januar. Den sigtede kærede den beslutning, og derfor skal landsretten tage den op til overvejelse. 

Opdateret: Fængslet 32-årig nægter sig skyldig, men hans forklaring holdes hemmelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce