Organiserede musikere i 125 år

Kay Werners Kapel underholder ved 125 års jubilæumsfesten for den lokale afdeling af Dansk Musikerforbund. Foto: PR

Organiserede musikere i 125 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Musiker Forbund fejrer 125 års jubilæumsfest på Hjarbæk Kro med anekdoter og - naturligvis - musik.

Viborg: Dansk Musiker Forbund i Viborg fejrer søndag den 2. september 125 års jubilæum.

Det sker med en jubilæumsfest på Hjarbæk Kro, hvor festlighederne vil blive krydret med anekdoter fra tiden, der er gået, samt et musikalsk indslag ved det lokale band Kay Werners Kapel. Tilbage i 1893 blev Viborg Orkesterforening oprettet og indgik i 1911 i en sammenslutning med godt 20 andre lokale orkesterforeninger, som kom til at hedde Dansk Musiker Forbund. Den lokale orkesterforening blev derfor til DMF Viborg-afdeling. En af de vigtigste grunde til at danne foreningen var at højne vilkårene for de danske musikere.

Forbundet indgik blandt andet aftaler om at indføre tarifbetaling for spillejob på restaurationerne.

Nils-Anker Margon er formand for den jubilerende forening. Foto: PR
Nils-Anker Margon er formand for den jubilerende forening. Foto: PR

Fra klassisk til fest

- I dag er det jo nogle af de samme ting, vi kæmper for - nemlig de professionelle musikeres vilkår. Det kan være tariffer på spillestederne, betaling for musikstreaming, instrumentforsikring, uddannelse, juridisk bistand og skatterådgivning, siger formanden for den lokale afdeling, Nils-Anker Margon.

DMF Viborg består af en lang række lokale musikere. Det spænder fra klassiske musikere til festmusikere og medlemmer af Prinsens Musikkorps.

Aldersspredningen er ligeledes stor - der er både unge MGK-elever til nu pensionerede musikere, der stadig holder fast i sammenholdet i foreningen.

DMF Viborg laver lokale og regionale arrangementer i samarbejde med Kulturskolen i Viborg og det lokale spillested Paletten, og også i det regionale samarbejde, hvor de blandt andet lige har været med til at arrangere "Musikskolernes Bandevent", hvor hovedpræmien var 30.000 kroner til bandkassen.

Derudover mødes medlemmerne til diverse grej-aftener, JAM-sessions og andre sociale arrangementer. De omkring 60 medlemmer i DMF Viborg er blevet inviteret til at fejre jubilæet, hvor det bliver en af de tidligere formænd, Helge Myrup, der vil fortælle anekdoter fra DMF Viborgs historie gennem tiden.

/EXP

Organiserede musikere i 125 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce