Oscar-nomineret viborgenser er outsider

Claus Toksvig Kjær besøgte vores mediehus, efter det var kommet frem, at »Song of the Sea« var nomineret til en Oscar. Nu er han i Los Angeles, hvor han skal deltage ved selve Oscar-uddelingen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm

Oscar-nomineret viborgenser er outsider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hæder. 40 procent af den Oscar-nominerede animationsfilm »Song of the Sea« er produceret i Viborg. Filmen er underdog til en Oscar-statuette, mener producer Claus Toksvig Kjær.

Animationsvirksomheden Nørlum, der har hjemme i Arsenalet i Viborg, har en stor andel i den Oscar-nominerede film »Song of the Sea«. Derfor er producer Claus Toksvig Kjær i øjeblikket i Los Angeles, hvor han natten til mandag (dansk tid) skal deltage i den store Oscar-fest.

Forud for Oscar-festen har Claus Toksvig Kjær været med ved andre awardshows, hvor »Song of the Sea« også har været nomineret. Blandt andet har filmen faktisk vundet en »Satellite Award« foran nogle af de film, som også er nomineret til en Oscar-statuette.

»Det var ret vildt. Det giver noget ekstra spænding, og der er mange flere, der tror på os nu,« fortæller Claus Toksvig Kjær fra Los Angeles.

Alligevel føler han ikke, at »Song of the Sea« er favorit til at vinde Oscar-statuetten.

»Vi er underdog. Men jeg synes, vi ligger nummer to, og det er også meget flot. Jeg tror »How to Train Your Dragon 2«(»sådan træner du din drage 2«, red.) vinder,« siger Claus Toksvig Kjær.

»How to Train Your Dragon 2« er produceret af animationsgiganten DreamWorks, men det forhindrede altså ikke »Song of the Sea« i at snuppe den lidt mindre Satellite Award for næsen af favoritten.

Siger ja til alt

Som mange sikkert forestiller sig, så er Los Angeles et hektisk sted at opholde sig i ugerne op til Oscar-uddelingen. Det gælder især, når man er nomineret, bekræfter Claus Toksvig Kjær.

»Der foregår vildt mange ting. Og vi bliver inviteret til mange ting. I morgen skal vi besøge Warner Bros. Animation, hvor de har lavet »The Lego Movie«. Det er jo ikke ret sandsynligt, at man får muligheden igen, så jeg har sagt ja til næsten alt, hvad jeg er blevet tilbudt,« fortæller han.

Men det er ikke det hele, Claus Toksvig Kjær har mulighed for at deltage i.

»Jeg er blevet inviteret til en velgørenhedsfest, som Elton John holder til fordel for HIV-ramte. Men billetprisen er næsten 40.000 kroner, som selvfølgelig går til et godt formål. Det har jeg simpelthen ikke råd til. Jeg ville ønske, jeg kunne komme. For mange af dem, der deltager, der er 40.000 kroner jo pebernødder, men det er det ikke for mig.«

Oscar-uddelingen foregår natten til mandag dansk tid, og Claus Toksvig Kjær er efterhånden ved at være klar.

»I morges var jeg ude til den sidste fitting (tilpasning, red.) af min smoking. Så nu er jeg ved at være der. Nu begynder det at være rigtig spændende«.

Song of the Sea er nomineret i kategorien 'bedste animationsfilm'.

Oscar-nomineret viborgenser er outsider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce