Overbelægning er blevet dagligdag

De medicinske afdelinger oplever overbelægning hele tiden.

Overbelægning er blevet dagligdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De medicinske sygehussenge er fyldt op. Så godt og vel endda. På sygehuset i Viborg er overbelægning også dagligdag.

Viborg: I løbet af de kommende syv år vil antallet af borgere over 75 år stige med 36 procent.

Ganske vist bliver vi ældre, men de færreste undgår sygdom, og dermed stiger behovet for flere senge på sygehusenes medicinske afdelinger.

Det mener Lægeforeningen, der på baggrund af nye tal fra Sundhedsstyrelsen nu opfordrer til, at der tilføres sygehusene landet over 700 ekstra senge på de medicinske afdelinger. Tallene fra Sundhedsstyrelsen viser, at overbelægning nærmest er dagligdag.

- Det er i høj grad et billede, jeg kan genkende. I vinteren 2017-2018 havde vi voldsom overbelægning. Situationen denne vinter var ganske vist ekstraordinær primært på grund af en stor influenza-epidemi. Vi havde forventet, at overbelægningen ville forsvinde i løbet af sommeren, men det gjorde den ikke, siger ledende overlæge på Viborg Sygehus' medicinske afdeling Henning Danielsen og føjer til:

- Vi har ganske vist ikke patienter liggende på gangene. Det må vi ikke af brandhensyn.

Problemet er tosidigt. På den ene side er antallet af ældre stigende, men på den anden side er antallet af medicinske senge skåret ned.

- Sådan er situationen også i Viborg, men vi er i dialog med sygehusledelsen om problemet, ligesom vi arbejder hårdt på at forbedre vores arbejdsgange. Det har vi også haft succes med på flere måder. Blandt andet sørger vi for, at der er en god lægebemanding i forbindelse med stuegang. Det betyder, at patienterne hurtigt bliver vurderet, siger Henning Danielsen.

Til Jyllands-Posten siger Lægeforeningens formand Andreas Rudkjøbing om den generelle situation landet over:

- Det hænger på ingen måder sammen. Vi har de senere år oplevet hård økonomisk opbremsning og meget lave vækstrater i sundhedsvæsenet i en periode med markant flere ældre. Vi står midt i problemerne lige nu med massiv overbelægning og en eksplosion af ældre medicinske patienter, og den problematik vil blot forværres de kommende år.

Overbelægning er blevet dagligdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce