Paganini-kvartet i musiksalen

Oplev fire Stradivariusser i Viborg Musiksal den 16. marts. Pressebillede

Paganini-kvartet i musiksalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire sjældne Stradivariusser kan opleves den 16. marts, håndteret af italienske musikere.

Viborg: Den italienske strygekvartet Quartetto di Cremona gæster Viborg Musikforening, hvor de giver koncert fredag den 16. marts i Viborg Musiksal klokken 19.30.

Quartetto di Cremona blev dannet i 2000 og har etableret sig som en af verdens førende strygekvartetter. Programmet består udelukkende af italiensk musik af Luigi Boccherini, Guiseppe Verdi, Giacomo Puccini og Ottorini Respighi.

Kvartetten spiller på nogle af verdens mest sjældne og berømte instrumenter. I september 2017 overtog kvartetten nemlig fire legendariske instrumenter bygget af Stradivarius og udlånt af den japanske Nippon Music Foundation. Instrumenterne bærer navnet Paganini-kvartetten efter den italienske violinvirtuos, der i 1800-tallet samlede og ejede de fire kostbare instrumenter.

Kvartetten består af Cristiano Gualco, violin, der spiller på en Stradivarius fra 1727, Paolo Andreoli, violin, der spiller på en Stradivarius fra 1680, Simone Gramaglia, bratsch, der spiller på en Stradivarius fra 1731, og Giovanni Scaglione, cello, der spiller på en Stradivarius fra 1736.

Quartetto di Cremona kan høres i Viborg Musiksal fredag den 16. marts klokken 19.30.

Paganini-kvartet i musiksalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce