Vi bruger cookies!

viborg-folkeblad.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.viborg-folkeblad.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Pizza med karamelliserede løg og cremet sesamdressing


Pizza med karamelliserede løg og cremet sesamdressing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I de kommende otte uger bringer vi hver tirsdag en vegetarisk opskrift af madbloggeren Astrid Maysa.

"En pizza uden ost?!"

Det var det første, min kæreste sagde, da han så pizzaen, og det er umiddelbart den reaktion, jeg oftest får, når jeg serverer plantebaseret pizza.

Men faktisk handler det slet ikke om at erstatte det, som de fleste opfatter som en "normal" pizza. Det handler om at spise et sundt og meget velsmagende måltid. Og det lover jeg dig, at du får her.

Pizzaen er fuld af smag fra de karamelliserede løg og de tørstegte shiitakesvampe. Den er bagt på en pose økologisk pizzadej, men skal det gå lidt hurtigt, så køb en færdiglavet fuldkornspizzadej.

Svampene kan købes i Meny, men er ret sæsonprægede, så hvis de ikke er til at finde, så erstat dem med portobellosvampe. Er det første gang, du laver dressing med tahin, så fortvivl ikke, hvis det i første omgang virker til ikke at samle sig - det kommer lige pludselig!

De sprøde kikærter tilføjer struktur til pizzaen og er en smagfuld måde at hæve det plantebaserede måltids proteinindhold på. Så til spørgsmålet om, hvorvidt man kan blive mæt af "sådan noget plantemad", så er mit svar klart ja!

Derfor giv det lige et skud, også selvom det er en pizza - død og pine, uden ost - og lad mig vide, hvad I tænker. Jeg kan i hvert fald afsløre, at min kæreste spiste sig meget mæt og tilfreds, trods den manglende ost.

Ingredienser
Pizza og tilbehør
  • 2 pakker fuldkornspizzadej, købes i Meny, eller en pose pizzamel. Følg fremgangsmåde på varen.
  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. hvidløgspulver + 1 tsk. løgpulver
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 gram shiitakesvampe
  • 1-2 tsk. røget paprika
  • 2 rødløg skåret i skiver
  • 3 hvidløg, grovsnittede
  • 1 glas pizzasovs, den fra Urtekram er god!
  • 2 røde peber, skåret i skiver
  • 1 bakke rucola
  • 10 cherrytomater, halverede
  • 1 glas oliven uden sten, halverede


Cremet sesamdressing
  • 3 spsk. tahin
  • 1 spsk. ketchup
  • 5-10 spsk. vand, hellere for lidt end for meget til at starte med
  • Lidt æblecidereddike/citron
  • 2 spsk. soja

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på det, din pizzadejsopskrift fortæller dig.
  2. Skyl og klargør alle grøntsagerne som anvist i ingredienslisten
  3. Hæld kikærterne i en si og dræn dem for vand - bred dem derefter ud på et tørt viskestykke og rul dem forsigtigt tørre.
  4. Kom kikærterne i en skål og bland med hvidløgspulver, løgpulver og olie. Rør godt og smag gerne til. Stil til side.
  5. Kom svampene på en tør pande ved lidt over middelvarme og med lidt salt. Rør godt og lad salten trække væsken ud af svampene, ca. 8 minutter.
  6. Tag svampene af panden og bland med røget paprika og salt. Er du ikke så meget til den røgede smag, så vær forsigtig med mængden her. Tag af panden.
  7. Brug den samme pande igen, kom godt med olie på.
  8. Steg løg og hvidløg, til de er bløde og lækre, men ikke sorte. Tag af panden.
  9. Fordel dejen ud på to bageplader og fordel tomatsovsen.
  10. Fordel de karamelliserede løg på pizzaen og fordel herefter resten af ingredienserne, udover dressing og rucola.
  11. Bag pizzaen i 10-20 minutter - men hold øje med den undervejs. Afhænger også af, hvilken pizzadej du anvender.
  12. Lav imens dressingen. Rør alle ingredienserne sammen. Vær tålmodig her, det kan tage et par minutter, før den samler sig.
  13. Når pizzaen er færdigbagt, fordeles rucola og dressing samt lidt citron og måske lidt urtesalt - velbekomme.

Unavngivet 1

Pizza med karamelliserede løg og cremet sesamdressing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.