Planer for 1000 boliger i Viborg Baneby


Planer for 1000 boliger i Viborg Baneby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bach Gruppen, Gardit Development og Boligselskabet Sct. Jørgen har fordelt rollerne i den nye bydel syd for banen.

Et tegn på, at Viborg Baneby tiltrækker sig opmærksomhed, er, at en stor supermarkedskæde ønsker at indrette en 1700 kvadratmeter stor butik i området. Kæden forhandler med Gardit Development, der ejer den nordvestlige del af området.

Administrerende direktør Morten Lindholt, Gardit, finder det dog for tidligt at fortælle, hvem der er interesseret i at være blandt de første i Viborg Baneby.

KPF Arkitekter har skitseret, hvordan butikken kan være en transparent underetage i en markant bygning med almene boliger og ejerboliger i etagerne ovenover. Idéen er faldet i butikskædens smag.

Butikken er dog kun en lille del af en samlet plan, som Bach Gruppen, Gardit Development og Boligselskabet Sct. Jørgen er enige om.

»Nu er tiden kommet til spader og gravemaskiner i banebyen. Vi er klar, når lokalplanerne og banebyens skelet af veje og stier er på plads,« siger Johannes Stensgaard, formand for Boligselskabet Sct. Jørgen.

Planen omfatter op imod 1000 nye boliger i Viborg Baneby. Som det første skal kommunen sørge for lokalplaner og for Ny Absalonsvej, Hærvejen og »den grønne sti« som nye trafikfordelere.

Prisen for de nye stier og veje er på 100 millioner kroner.

Gardit har drevet virksomhed i området siden 1964. Det ligger nu fast, at Gardit senest til sommeren 2019 holder op med at bruge sin miljøgodkendelse. Uden denne aftale ville det ikke være muligt at indrette boliger og butikker i en del af banebyen.

De tre parter sætter nu deres lid til, at de og kommunen meget hurtigt får en aftale om, hvordan de skal fordele udgifterne til de nye veje. KPF Arkitekter og Årstiderne Arkitekter er i beredskab til at tegne videre.

Planer for 1000 boliger i Viborg Baneby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce