Planer om endnu en julefilm fra Viborg

Den røde løber var rullet ud, da "Julemandens datter" havde preniere i Fotorama den 1. november. Arkivfoto: Morten Dueholm

Planer om endnu en julefilm fra Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmselskab vil gerne optage "Julemandens datter 2" i Viborg med premiere til næste efterår. Det forudsætter, at politikerne bevilger godt to millioner kroner til projektet.

Viborg: Knap har filmen "Julemandens datter" haft premiere, før produktionsselskabet Deluca Film er klar til at indgå en aftale med Viborg Kommune om en opfølger, "Julemandens datter 2", som i givet fald skal have premiere i efteråret 2019.

Det forudsætter dog, at politikerne er klar til at bidrage med op til 2,25 millioner kroner til projektet - eller nogenlunde det samme beløb, som kommunen bidrog med til den film, som netop har haft gallapremiere i Viborg og nu vises i landets biografer.

Siger politikerne ja, forpligter kommunen sig til at yde 1,8 millioner kroner i produktionsstøtte til filmen. Desuden skal kommunen betale 200.000 kroner i såkaldt udviklingsstøtte til filmen - penge som skal betales, uanset om filmen bliver til noget eller ej.

Og endelig skal der bruges en kvart million kommunale kroner til en pulje, der skal bruges til at skabe oplevelser for borgere og byens gæster. Det er eksempelvis til markedsføring af filmen op til premierearrangementet, ligesom nogle af pengene tænkes brugt på at udstille kulisser og rekvisitter fra filmen.

I 2015 blev den første film i rækken: "Emma og julemanden" optaget i Viborg. Filmen solgte omkring 200.000 biografbilletter og er blevet vist på TV2 flere gange.

Støtter julemarked

I indstillingen til politikerne i økonomiudvalget, som har sagen på dagsordenen onsdag i den kommende uge, skriver forvaltningen, at de to hidtidige julefilm har været med til at understøtte Viborg Handelsråds bestræbelser på at markedsføre Viborg som "Danmarks hyggeligste juleby" - helt specifikt med det velbesøgte julemarked på et overdækket Nytorv som omdrejningspunkt.

Viborg Handelsråd udtrykker stor tilfredshed med samarbejdet med Deluca Film og er klar til at poste andre 200.000-250.000 kroner i projektet til yderligere aktiviteter, hvis kommunen bevilger penge til den tredje julefilm.

Filmselskabet vil også gerne placere en del af efterproduktionen af filmen i Viborg - eksempelvis animationer, hvis virksomhederne i Viborgs animationsmiljø kan konkurrere på pris og kvalitet.

Ifølge den kommunale forvaltning er Deluca Film i kontakt med andre kommuner - blandt andre Skive, som også tidligere har været inde i billedet med middelalderbogen Spøttrup som omdrejningspunkt.

Planer om endnu en julefilm fra Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce