Plejecentre "stjæler" fra hinanden

Der uddannes for få social- og sundhedsassistenter.

Plejecentre "stjæler" fra hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledigheden blandt social-og sundhedsassistenter i Viborg Kommune er reelt nul. Får et plejecenter ansat en ny medarbejder, mangler et andet center den samme.

Viborgegnen: Helt grundlæggende er problemet to ting: der bliver flere og flere ældre og svagelige, og der bliver færre og færre til at tage vare på dem.

Fagforbundet FOA har regnet sig frem til, at der i perioden hen imod 2026 vil være behov for at tiltrække næsten 40.000 flere ansatte inden for social- og sundhedsområdet i kommunerne alene som følge af den demografiske udvikling.

Problemerne er velkendte.

- Det er jo et problem, vi allerede har haft i en årrække. Reelt er der ingen ledige social- og sundhedsassistenter i Viborg Kommune. Som det er nu, betyder det, at hvis et plejehjem ansatte en ny medarbejder, er det bare et andet, som kommer til at mangle en, siger formanden for FOA Viborg Vibeke Pedersen.

For få uddannes

FOA på landsplan udtrykte i en pressemeddelelse forleden kritik af, at de danske kommuner uddanner for få social- og sundhedsassistenter.

Kommunerne overholder ikke den såkaldte dimensioneringsaftale, der blandt andet indebærer, at de forpligter sig til at skaffe et bestemt antal praktikpladser til eleverne på social- og sundhedsuddannelserne.

Der er tale om minimumstal, men alligevel er det de færreste kommuner, der har kunnet leve op til aftalen, viser FOA's undersøgelse.

Ifølge denne skulle Viborg Kommune i 2017 have indgået uddannelsesaftaler med 94, men det blev kun til 66. Bedre gik det i Favrskov Kommune, hvor der blev indgået 32 aftaler ud af 34.

Vibeke Pedersen tror ikke, at det bare er kommunerne, som er for sløve i betrækket. En del af forklaringen skal findes i, at uddannelsen til social- og sundhedsassistent simpelthen ikke virker tiltrækkende på de unge.

- Der har jo i en årrække været en tendens til at tale både uddannelse og jobbet ned. Det betyder naturligvis, at der simpelthen er færre, der ønsker at gå i gang med uddannelsen, siger Vibeke Pedersen.

God udvikling

I takt med, at de kommunale budgetter er blevet barberet ned, er der over en årrække sket det, at stort set alle stillinger i plejesektoren er blevet til deltidsstilinger. Det er de blevet, for at centrene på denne måde har kunnet udnytte arbejdstimerne mest optimalt.

Det har haft som konsekvens, at mange social- og sundhedsassistenter har haft svært ved at få den daglige økonomi til at hænge sammen, samtidig med at de har sparet for få penge op til pensionen.

I forbindelse med valgkampen i efteråret blev denne problematik rejst på et vælgermøde hos FOA Viborg. Det viste sig, at politikerne ikke var bekendt med situationen, men over en bred kam lovede de at gøre noget ved det.

- Og vi kan se, at det allerede har haft en betydning. Hvis medarbejdere ønsker at få fuld tid - 37 timer om ugen - så får de det. Det er en god udvikling, siger Vibeke Pedersen.

FOA og Kommunernes Landsforening forhandler netop nu ny overenskomst, og et tema i disse forhandlinger er netop rekrutteringsproblemerne.

Plejecentre "stjæler" fra hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce