Politiassistent fra Viborg får bødestraf

En 41-årig politiassistent fra Viborg skal betale otte dagbøder á 250 kroner, har Vestre Landsret fastslået.

Politiassistent fra Viborg får bødestraf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsretten kendte 41-årig politiassistent skyldig i misbrug af sin stilling i et af seks punkter.

VIBORG: Vestre Landsret afsagde onsdag eftermiddag dom i en ankesag mod en 41-årig politiassistent ved politiet i Viborg om misbrug af sin stilling i offentlig tjeneste.

Dommen blev næsten identisk med byrettens frifindelse fra januar, men på et punkt var landsretten uenig. Den 41-årige politimand fik således en bødestraf med otte dagbøder á 250 kroner.

Betjenten valgte i forbindelse med patruljetjeneste i februar 2016 at køre til Teglmarken i Viborg sammen med en ung kollega, som under oplæring skulle prøve at skrive en sag om narkokørsel.

Målet var en ung mand, som sammen med en kammerat fra narkomiljøet var i politiets søgelys for chikane med falske bordel-annoncer med den 41-åriges private bopæl som adresse. De to unge var sure på politimanden, som de jævnligt var stødt i månederne forinden.

Vestre Landsret fandt, at den tiltalte politimand i dette tilfælde overskred grænsen i forbindelse med sin stilling med hensyn til at krænke privates eller det offentliges ret.

Det begrundede retten med, at den 41-årige, som han selv forklarede i retten, havde 10-15 andre emner. Men han valgte altså netop en af de to unge, fordi han vidste, at denne kørte på arbejde på et bestemt tidspunkt om eftermiddagen.

Landsretten var enig med byretten i de øvrige punkter. Den 41-årige havde således ikke overtrådt straffelovens § 155 med hensyn til at søge i politiets registre vedrørende de to unge, efter at hans egen sag om sex-annoncerne dukkede op.

Heller ikke i det videre forløb og i forbindelse med de mails han skrev til kollegerne. De var holdt i en grovkornet, humoristisk tone, som landsretten efter vidneforklaringer accepterede som den almindelige jargon blandt politifolk.

I dommens præmisser understreges det, at der i disse fem forhold med opslag og mails ikke er en grovhed, der bringer § 155 i spil. Om der kan være disciplinære forhold, må andre uden for retsvæsnet tage stilling til.

Politiassistent fra Viborg får bødestraf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce