Radikale manglede lige det sidste

De Radikales Børge Knudsen måtte konstatere, at der manglede 57 stemmer til et mandat i byrådet. Foto: Morten Dueholm

Radikale manglede lige det sidste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

57 stemmer manglede der ifølge spidskandidaten i, at Radikale fik et mandat i byrådet.

Viborg: Det Radikale Venstre får ikke plads i det nye byråd. Det stod klart lidt efter 22.30 tirsdag aften, hvor partiets kandidater kunne konstatere, at der manglede 57 stemmer for at sikre et mandat i byrådet.

- Jeg er skuffet, meget skuffet. At sige andet ville være løgn, for man stiller jo op for at vinde, og det gjorde vi altså ikke i aften, sagde spidskandidat Børge Knudsen, som tidligere på aftenen havde joket med, at det ville blive spændende, om partiet ville få to eller tre mandater.

Nu blev det så ikke til nogen overhovedet, og det må siges at være et ret klart vælgermæssigt nej til partiets drømme om at være lokal "kongemager".

Radikale har i den nuværende byrådsperiode haft to mandater, trods man ingen fik ved seneste valg. Først hoppede Jens Rohde fra Venstre over til de radikale, og siden fulgte den konservative Anna Margrethe Engbæk efter. 

Lille fremgang

Ifølge Børge Knudsen skal en del af forklaringen på, at det ikke lykkedes at komme i byrådet, ses i lyset af, at Radikale ikke i øjeblikket markerer sig så godt på landsplan.

- Vi har ikke kunnet gøre mere lokalt, end vi har gjort, og vi er da rent faktisk også gået frem i forhold til det seneste kommunalvalg, og havde partiet så haft medvind på landsplan, var det nok gået anderledes. Det gjorde det desværre ikke, men så må vi jo bruge de næste fire år på at gøre os klar til næste gang, siger Børge Knudsen.

Det Radikale Venstre fik i alt 1382 stemmer i Viborg Kommune. Det er 16 stemmer flere end for fire år siden.

Radikale manglede lige det sidste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce