Randers-patienter til Viborg fra februar

Kvinder fra Randers-området, der skal undersøges eller behandles for brystkræft, skal fremover til Viborg. Arkivfoto: Region Midtjylland

Randers-patienter til Viborg fra februar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En del af personalet på afdelingen for brystkræft i Randers siger op hurtigere end forventet. Derfor rykker undersøgelser og behandling til Viborg halvanden måned tidligere end planlagt.

Viborg: Efterårets budgetforlig i regionsrådet indebærer, at undersøgelse og behandling af patienter for brystkræft i Randers nedlægges, og i stedet skal den tilsvarende afdeling i Viborg også tage sig af patienter fra Randers og omegn.

Efter planen skulle det ske med virkning fra den 1. april, men medarbejderne på afdelingen i Randers har søgt væk i så stort et antal, at sammenlægningen af de to specialer nu rykkes frem til den 18. februar - altså halvanden måned tidligere end planlagt.

Og nye patienter, der henvises fra deres praktiserende læge, skal allerede fra den 8. februar undersøges og behandles i Viborg.

- Vi sikrer, at patienterne får den samme gode behandling, som de er vant til, ved at Regionshospitalet Viborg overtager patienterne i februar i stedet for i april. Det er hurtigere end planlagt, men med fremrykningen sørger vi for, at der er de bedste forudsætninger for at tage hånd om patienterne, siger Lone Winther Jensen, der er lægefaglig direktør på Regionshospitalet Randers.

Ubesatte stillinger

Regionshospitalet Viborg overtager en stor del af personalet fra afdelingen i Randers - både røntgenlæger, patologer, radiografer og kirurger.

Men ikke alle stillinger er besat på afdelingen, som er i gang med at uddanne mere personale. Alligevel vurderer cheflæge Claus Brøckner Nielsen, at sygehuset umiddelbart kan klare den store mundfuld, som tilgangen af så mange patienter er udtryk for.

- Men kommer der en ekstraordinær voldsom tilgang af patienter, kan vi få problemer. Derfor arbejder vi også tæt sammen med universitetshospitalet i Aarhus, som huser regionens anden afdeling til undersøgelse og behandling af patienter med brystkræft. Og vi er også i kontakt med Region Syddanmark og Region Nordjylland - der dog også har problemer med at få besat alle stillinger inden for specialet, siger Claus Brøckner Nielsen.

Randers-patienter til Viborg fra februar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce