Redegørelse: Hospitalsbyggeri er fyldt med fejl

Hospitalsbyggeriet har været præget af fejl. Foto: Region Midtjylland

Redegørelse: Hospitalsbyggeri er fyldt med fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Havde vi haft den viden i 2015, som vi har i dag, havde vi formentlig valgt anderledes. Det vurderer koncerndirektør i Region Midtjylland Ole Thomsen på baggrund af en ny redegørelse om hospitalsbyggeriet i Viborg.

Viborg: Det omfattende hospitalsbyggeri i Viborg, som Region Midt står bag, er fyldt med fejl. Det er den overordnede konklusion på en ny rapport om processen bag byggeriet.

"Redegørelsen er lavet af revisionsfirmaet EY og ingeniørfirmaet Viggo Mortensen, som også fungerer som byggeriets eksterne uvildige kontrolinstans, "Det Tredje Øje". Det Tredje Øje vurderer, at projektet rummede for mange fejl og mangler, da det i sin tid blev sendt i udbud - og det har kostet tid og penge," lyder det i en pressemeddelelse, som Region Midt sendte ud fredag ved middagstid.

Blandt andet har man undersøgt de vedvarende problemer i forhold til kvaliteten i rådgivningen fra projektgruppen, vurderet effekten af bygherres bestræbelser på at rette op i forhold til kvaliteten samt vurderet projektkvaliteten i forhold til byggeriets stade, tid og økonomi.

Bakspejlet

Det nye akutcenter er forsinket, men skal efter de nyeste planer stå klar i maj 2019.

Men siden første spadestik i 2014 er der flere gange fundet fejl og mangler i projektmaterialet. Derfor bad regionsrådet sidst på efteråret om en redegørelse for forløbet og forsøgene på at løse udfordringerne. Det er den rapport, som man nu kender konklusionerne af.

- Havde vi vidst dengang, hvad vi ved i dag, så ville vi formentlig have ventet med at sende projektmaterialet i udbud. Men det er jo netop hele humlen ved redegørelsen: Den forholder sig primært til det, vi kan se i bakspejlet, siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland.

- I 2015 troede vi, vi valgte den bedste og billigste løsning. Det ville også have haft omkostninger at udskyde byggeriet, så derfor valgte vi at følge anbefalingen fra vores rådgivere om at gå i udbud, forklarer koncerndirektøren med henvisning til blandt andet de stigende priser i byggebranchen, som var med til at fremskynde byggeriet.

Han tilføjer:

- Vi undersøger selvfølgelig muligheden for at forfølge nogle af sagerne juridisk og økonomisk.

Flere fejl end normalt

Samlet set noterer administrationen i Region Midtjylland sig, at det fremgår af "Det Tredje Øjes" redegørelse, at bygherre, entreprenører og byggeledelse giver udtryk for, at omfanget af mangler er større i projektmaterialet for "Kvalitetsfondsprojektet i Viborg," end de har set i andre projekter af samme kompleksitet.

Byggeriet af det 24.000 kvadratmeter store akutcenter er en del af det samlede kvalitetsfondsbyggeri i Viborg til i alt 1,16 milliarder kroner. Byggeriets tidsplan blev i efteråret rykket, så første patient i maj 2019 vil kunne gå ind ad den nye hovedindgang.

Redegørelsen om byggeriet i Viborg bliver politisk behandlet i hospitalsudvalget (5. februar), forretningsudvalget (22. februar) og regionsrådet (28. februar).

Redegørelse: Hospitalsbyggeri er fyldt med fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce