Regeringen holder klimamøde i Viborg: Alle er inviteret

Der er stadig rigeligt med is til whiskeyen, hvis man besøger isfjorden ved Ilulissat i Disko Bugten. Fjorden er optaget på Unesco's verdensarvsliste.

Regeringen holder klimamøde i Viborg: Alle er inviteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark skal have en ny klimalov, og borgerne skal give deres besyv med. Stemmerne i Viborg skal også høres.

Viborg: To borgermøder - et netop afholdt i Vordingborg og et på trapperne i Viborg - skal være en del af det fundament, som en ny klimalov skal bygges på.

Regeringen står som indbyder til mødet, der i Viborg afholdes på Viborg Gymnasium og HF tirsdag den 23. april klokken 19 med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) som aftenens hovedperson.

Ideer og input fra de to borgermøder skal danne grundlag for en folkehøring om klimaloven hen på efteråret.

- Nu er det jo regeringen, som indbyder til mødet, men jeg vil da helt sikkert opfordre alle til at møde op. Klimaspørgsmålet er vigtigt for os alle. Det ses blandt andet i medierne, hvor der jo næsten ikke er en dag, man ikke kan læse om stigende temperaturer eller smeltende is, siger formanden for klima- og miljøudvalget i Viborg Kommune Stine Damborg Hust (K).

Hun arbejder til dagligt med unge mennesker på sit job på Mercantec.

- Jeg fornemmer, at de unge er meget optaget af klimaproblemerne. De er også villige til at gøre noget selv. De venter ikke bare på, at andre gør noget. De lever i en global tid og vil gerne rejse, så mange håber på, at nye teknologier kan medvirke til, at de også kan rejse uden at belaste klimaet, siger Stine Damborg Hust.

Det er vigtigt

Danskerne er generelt optaget af klimaproblemerne. Det viser mange undersøgelser. Blandt andet en nylig undersøgelse fra Norstat lavet for Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Næsten halvdelen af befolkningen mener således, at de selv tager mere hensyn til klimaet end gennemsnittet, og godt 60 procent mener også, at danskerne generelt skal være villige til at omlægge deres livsstil markant for dermed at reducere udledningen af CO2.

Det kniber dog mere med villigheden til at betale regningen. Således er det kun en tredjedel af befolkningen, der er parat til at betale for at løse klimaudfordringerne.

På tirsdagens møde kan gæsterne udover ministeren også møde borgmester Ulrik Wilbek, Jacob Krog Søbygaard, sekretariatschef i Klimarådet, og 17-årige Nikolaj Bang Høfler, der har sæde i Ungeklimarådet.

Regeringen holder klimamøde i Viborg: Alle er inviteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce