Vi bruger cookies!

viborg-folkeblad.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.viborg-folkeblad.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Restaurant Kehlet åbner til december

Thomas Barrett Kehlet er manden bag den kommende Restaurant Kehlet, der åbner i Stillingsgaard på Nytorv til december. Foto: Jacob Kaas.

Restaurant Kehlet åbner til december

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kommende restaurant får til huse i Stillingsgaard og bliver et intimt og eksklusivt spisested med et kompromisløst og ærligt italiensk køkken

Viborg: Indtil videre er der ikke noget ved Stillingsgaard, der afslører, at Viborg snart bliver en fin restaurant rigere. Bygningen er pakket ind i stilladser og lokalerne, der skal rumme Restaurant Kehlet og en delikatessebutik, er langt fra færdige. I lokalet, der bliver til kokkens legeplads, er der endnu ikke noget gulv.

Der er også en rum tid til det hele skal stå færdigt. Indehaver Thomas Barrett Kehlet forventer at kunne slå dørene op i starten af december. Den tidligere køkkenchef på St. Michaelsberg har altid vidst, at han en dag skulle have sit eget italienske spisested. Nu ved han, at det bliver på Nytorv.

- Jeg elsker det italienske køkken. Det er et fantastisk, kompromisløst og ærligt køkken med fantastiske råvarer. Der er ikke noget udenomssnak og man gemmer sig ikke bag en flot anretning, fortæller Thomas Barrett Kehlet, der igennem de sidste mange år har samlet inspiration til sit helt eget sted.

Den kommende restauratør kommer fra en kokkekarriere i København. Han stod i kokkelære på SAS Royal Copenhagen og er inspireret af Restaurant Fiat, hvor han arbejdede som souschef, når han tilrettelægger sin drøm om det autentiske "trattoria", som Restaurant Kehlet skal blive til.

- Man kommer til at opleve en restaurant, hvor intet er tilfældigt. Jeg har taget stilling til alt, forklarer Thomas Barrett Kehlet, der blandt andet har sat sig som mål, at få Ø-mærket, når restauranten har været åben i tre måneder.

Det viser, at 30-60 procent af restaurantens råvarer er økologiske. Og det vil give restauranten et bronze økomærke fra Det Økologiske Spisemærke.

Unikke varer

Restaurant Kehlet bliver en intim restaurant. Der bliver plads til 30 gæster i den lille spisestue på hjørnet af Nytorv og Nytorvsgyde. Om sommeren bliver der servering ude foran, mens der hele året vil være åbent i delikatesseforretningen, der bliver lavet i åben forbindelse med køkkenet. Her skal man kunne se og dufte råvarerne.

- Netop nu er jeg ude og finde nogle stærke special-leverandører og finde frem til nogle varer, som man ikke kan få andre steder i Viborg, fortæller Thomas Barrett Kehlet, der også vil gøre en dyd ud af at bruge de lokale leverandører.

Eksempelvis har han netop indgået en aftale med Peter Larsen Kaffe om at servere den økologiske fairtrade kaffe fra den lokale kaffeleverandør.

Thomas Barrett Kehlet flyttede til Viborg for godt et års tid siden sammen med sin hustru Maria og deres to små børn. Han og familien har hurtigt fundet sig rigtig godt til rette.

- Jeg oplever Viborg som en rigtig dejlig by - især for børnefamilier, og jeg mener, at der er plads til en rigtig god italiensk restaurant i byen, siger Thomas Barrett Kehlet.

Thomas Barrett Kehlet glæder sig til, at han kan vise sin nye restaurant frem. Og er man interesseret i at følge processen helt tæt, så kan man følge restauratøren på billedtjenesten Instagram, hvor der løbende lægges billeder op. Han findes under "Restaurant_Kehlet".