Retten har talt: Dyrlæge beholder omdiskuteret kat

Lise Svejgaard fortæller, at katten Lily har det rigtig godt på klinikken, og at den nyder at være klinikkat. Foto: Simon Tinggard Hjortkjær

Retten har talt: Dyrlæge beholder omdiskuteret kat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retten i Viborg har nu afgjort sagen om katten Snuske/Lily, der har været omdrejningspunktet i en sag om kattenes rettigheder.

Viborg: Katten Snuske eller Lily, som den også bliver kaldt, har siden i sommers været omdrejningspunkt i en konflikt mellem Familien Sørensen fra Stoholm og dyrlæge Lise Svejgaard fra Ravnstrup.

Nu har retten i Viborg afgjort sagen, der er faldet til dyrlægens fordel.

- Det er rigtig dejligt, at sagen er afgjort, og jeg er rigtig glad. Jeg har aldrig ønsket det her, og det har været meget ubehageligt, for på et tidspunkt følte jeg, at det var en personlig hetz mod mig og klinikken. Heldigvis har jeg fået meget støtte og opbakning fra personer fra hele landet, hvilket jeg er meget glad for, siger Lise Svejgaard og fortsætter:

- Men det er jo ikke bare denne her kat, det handler om. Havde vi tabt denne sag, ville det gå ud over dyreværnsarbejdet - for hvem vil så turde adoptere en kat, hvis de tidligere ejere trods fremlysning kan kræve den tilbage, efter den har fået nyt hjem? Så det er en stor sejr for kattene.

Den 6. maj løb Snuske hjemmefra familien Sørensen og kom aldrig tilbage. Lise Svejgaard fik den syge og afkræftede kat indleveret den 31. maj, og da valgte hun at redde dens liv for at vise et stærkt eksempel til katteejere om at få deres katte chippet. I mellemtiden fremlyste Lonni Sørensen katten på Facebook, men altså ikke hos politiet eller Dyrenes Beskyttelse, som loven påkræver.

Da familien kom til dyreklinikken for at hente katten, ville dyrlægen ikke udlevere den til familien. Det fik familien Sørensen til at politianmelde Lise Svejgaard for at have taget katten.

Men retten har nu bestemt, at Lise Svejgaard har ret til at beholde katten, da den ikke blev afhentet i fremlysningsperioden, hvor dyrlægen reddede kattens liv. Derfor kan Lise Svejgaard nu beholde katten, som siden maj har boet som klinik-kat på dyrlægeklinikken i Ravnstrup.

- Lily har det rigtig godt, og vi passer godt på hende. Hun er jo uvidende om alt det her, så hun stortrives bare som klinik-kat, fortæller Lise Svejgaard.

Familien Sørensen har tidligere fortalt, at de vil anke sagen, hvis den skulle ende til Lise Svejgaards fordel. Familien har endnu ikke drøftet afgørelsen med sin advokat.

Retten har talt: Dyrlæge beholder omdiskuteret kat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce