Rigsarkivet i samarbejde med frivillige slægtsforskere

Flere og flere søger digitalt, men udgangspunktet er nu en gang papiret, der ikke automatisk slipper de mange informationer. Arkivfoto: Preben Madsen

Rigsarkivet i samarbejde med frivillige slægtsforskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De professionelle arkivarer og de frivillige slægtsforskere arbejder mere og mere sammen om den fælles sag.

Viborg: Mens medlemstallet lige så langsomt siver fra de slægtshistoriske foreninger, vokser samarbejdet med den store statsinstitution inden for feltet: Rigsarkivet. Slægtshistorisk Forening for Viborg og Omegn nyder godt af at have Rigsarkivet, Viborg inden for rækkevidde.

Medlemmer af Slægtshistorisk Forening for Viborg og Omegn er aktive i "tastecaféer", der er et noget for noget-samarbejde. Frivillige hjælper i en tid med slappe budgetter Rigsarkivet med at gøre kildemateriale digitalt. De tyder og taster ind.

Til gengæld får de frivillige hjælp til at finde vej i det spændende materiale. Gotisk håndskrift er ikke for novicer. Foreløbig har Viborg haft to af den slags caféer, men de frivillige kan også være aktive hjemmefra.

Desuden har Rigsarkivet, Viborg åbnet sine lokaler for "bruger til bruger"-arrangementer, hvor erfarne brugere holder foredrag og kommer med instruktion, så nye brugere kan komme på sporet. I den kommende tid byder foreningen på fire torsdage med den slags tilbud på Rigsarkivet.

Et vartegn

Denne tendens ridsede formand Kurt Pajbjerg op, da foreningen holdt generalforsamling. Kurt Pajbjerg roste Rigsarkivet for at have gjort lokaler og udstyr bedre.

- Brugerhjælpen er efterhånden blevet et vartegn for vores forening, sagde formanden og oplyste, at interessen for at være med i det seneste år er vokset støt.

I året, der gik, forlod 33 foreningen, mens 18 kom til. Facit ved indgangen til den nye sæson er 225 medlemmer. Formanden erkendte, at sådan er det med mange foreninger, men understregede samtidig, at det er bestyrelsens fornemste opgave at holde fast, så det ikke går ud over aktiviteterne.

Efter generalforsamlingen ser bestyrelsen således ud: Kurt Pajbjerg (formand), Hanna Ammitzbøll (næstformand), Grete Pedersen (kasserer), Tove Krog (sekretær), Lene Majlandt (PR-ansvarlig og bindeled til Rigsarkivet), Erik Lauridsen, Poul Erik Pedersen og Anton Blaabjerg (suppleant).

Rigsarkivet i samarbejde med frivillige slægtsforskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce