Røget fisk trækkes tilbage på grund af frygt for listeria

Røget ørred solgt i hele landet har givet ni mennesker sygdommen listeria i 2016-2019. (Arkivfoto) Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Røget fisk trækkes tilbage på grund af frygt for listeria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røget ørred solgt i Løvbjerg, Meny, Bilka og Føtex bliver trukket tilbage grundet sygdomsmistanke.

Viborg: Fødevarestyrelsen har fundet smittekilden til et udbrud af sygdommen listeria, som ni personer er blevet smittet med gennem de seneste tre år. To personer er døde.

Det er røget ørred og laks, som er produceret i Estland og importeret og solgt i hele Danmark.

Der er tale om produktet "Vores Koldrøget Røget Ørred", der er solgt i Bilka og Føtex.

Desuden gælder det produktet "Blue Ocean røget ørred", der er solgt i Meny-butikker i hele Danmark, Min Købmand i Grenaa, Grindsted og Harre samt Spar i Frederiksværk og Løvbjerg i Viborg.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man smider fisken ud eller leverer den tilbage til de butikker, hvor den er købt. De ni personer, der er blevet syge af at spise den røgede fisk, er fire kvinder og fem mænd mellem 52 og 90 år.

Butikschef Søren Christensen fra Løvbjerg på Koldingvej i Viborg kan oplyse, at produktet "Blue Ocean røget ørred" ikke er på hylderne i skrivende stund, men at han umiddelbart har svært ved at finde ud af det, idet sagen går tre år tilbage.

- Det er i hvert fald ikke noget, vi fra vores interne og meget grundige kontrol hos vores grossist har kendskab til, siger Søren Christensen.

De første blev smittet i 2016, og de sidste i begyndelsen af 2019. De havde alle alvorlige sygdomme, som gjorde dem særligt sårbare for at blive smittet med listeria.

Listeria er en fødevarebåren sygdom. Der er risiko for at få den ved at spise blandt andet skiveskåret kødpålæg og fiskepålæg. Den smitter ikke fra person til person.

På et eller andet tidspunkt vil de fleste i Danmark blive smittet med bakterien. Det er dog de færreste, der bliver syge.

Der er risiko for at blive alvorligt syg med listeria, hvis man er ældre, har et svækket immunsystem på grund af en anden alvorlig sygdom eller er gravid.

Symptomerne er blandt andet høj feber, kulderystelser og muskelømhed. /ritzau/

Røget fisk trækkes tilbage på grund af frygt for listeria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce