S: Ny lov skal fjerne forældremyndighed og ret til samvær for pædofile

Socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Arkivfoto

S: Ny lov skal fjerne forældremyndighed og ret til samvær for pædofile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne er ikke i tvivl om, at hammeren skal falde langt hårdere end i dag, når voksne dømmes for seksuelt misbrug imod børn. Venstre vil også stramme op.

Viborg: Der forhandles netop nu om forældreansvarsloven, som i højere grad end i dag skal have barnet i centrum.

I forhold til forhandlingerne om et nyt lovsæt på området, er afdækningen af pædofiles ret til samvær og fortsatte forældremyndighed særdeles aktuel.

Socialdemokraternes socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, fortæller således, at man i hendes parti vil gå efter gevaldige stramninger, hvad pædofile forældres rettigheder angår.

Hun mener, det er forrykt, at pædofildømte ikke nødvendigvis mærker en konsekvens i forhold til deres fortsatte ageren som forældre.

- Vi vil have strammet reglerne for både forældremyndighed og samvær for forældre, der har begået enten vold eller seksuelle overgreb imod børn. På den måde er det højest aktuelt, det I viser eksempler på. siger socialordføreren.

Pernille Rosenkrantz-Theil fortæller, at man ellers lavede nye regler i 2007:

- Men der tog man efter vores mening ikke problemet alvorligt nok. Der er en blind vinkel i lovgivningen, og den skal vi have lavet om på. Selvfølgelig skal det være sådan, at har man begået et seksuelt overgreb, så mister man forældermyndigheden og retten til samvær, siger hun.

Barnet i centrum

Også hos Venstre lægger man op til at stramme forældreansvarsloven, siger socialordfører Carl Holst. I forhold til, om man skal se på retten til samvær og forældermyndighed, så snart der fældes dom over en pædofil, er Carl Holst ikke så direkte som sin kollega i Socialdemokratiet.

- Det drejer sig helt grundlæggende om at sætte barnet i centrum. Ikke forældrenes behov, ikke farens primære behov, ikke morens primære behov, men barnets. Altså at se på, hvad der er godt for barnet. Og er barnet i en situation, hvor det kan lide overlast, så skal der slås ned på det, siger han.

Kunne man forestille sig, at Venstre ville gøre det lettere, end det er i dag, at fratage en pædofil forælders ret til samvær og forældremyndighed?

- Det er jo sådan, at i dag skal man fremskaffe en attest, hvis man skal arbejde med børn, uanset om det er i en børnehave eller en idrætsforening. Det ville ikke være unaturligt, at man har det samme blik på forældre i forbindelse med eksempelvis skilsmisser, og det blik, man har på en ansat, skal som minimum også gælde, når vi taler om forælderkontakt med et barn, siger Carl Holst.

S: Ny lov skal fjerne forældremyndighed og ret til samvær for pædofile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce