Så er det endeligt: Intet fyrværkeri til fyrværkerifestival

Det er ikke med Mikael Andersens gode vilje, at der ikke bliver noget noget fyrværkeri til fyrværkerifestivalen i år, men det var en nødvendig beslutning: "Vi tør ikke tage nogen chancer", siger han. Foto: presse

Så er det endeligt: Intet fyrværkeri til fyrværkerifestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang i fyrværkerifestivalens historie bliver der ikke fyret krudt af som afslutning. "Det bliver desværre et "no go", lyder det fra arrangør.

Viborg: Festivalarrangør Michael Andersen har i de seneste dage fulgt vejrudsigten tæt.

Egentlig blev afbrændingsforbuddet i Viborg Kommune ophævet i mandags, men det til trods har arrangøren truffet en endelig beslutning: der bliver ikke noget fyrværkerishow ved Fyrværkerifestivalen næste lørdag den 25. august.

- I aftes mødtes jeg med de tre folk, som skal fyre krudtet af. Vi gik rundt på pladsen og undersøgte forholdene, og der er stadig meget tørt. Siden afbrændingsforbuddet blev ophævet, har vi stort set ikke fået noget vand, og med en vejrudsigt for de kommende dage med vind og uden megen regn, så tør vi simpelthen ikke, siger Mikael Andersen og fortsætter:

- Hvis det bare blæser op til syv sekundmeter, kan krudtet flyve langt væk. Man skal forestille sig, at det er et bål på 40 gange 40 meter i 200 meters højde, så vi skal have helt styr på det, for det er udelukkende vores ansvar, forklarer han.

Økonomi - ingen rolle

Beslutningen må nødvendigvis træffes allerede nu, da det tager syv dage at montere og sætte fyrværkeriet op, så det er for sent at vente til dagen før festivalen.

- Det er virkelig mega ærgerligt, at vi har måttet træffe den her beslutning. Det er bestemt ikke med vores gode vilje, selvom nogen tror, at vi gør det for at spare penge. Fyrværkeriet er sponsoreret, så det økonomiske spiller på ingen måde ind på den beslutning, vi har truffet, siger Mikael Andersen.

Heldigvis kan fyrværkeriet gemmes til næste år, uden det tager skade, men Mikael Andersen forstår godt, hvis publikum er skuffet over, at der ikke bliver krudtshow i år. Derfor arbejdes der på alternativer til fyrværkeriet.

- Vi er ved at undersøge, om vi kan flytte hovedscenen, og så laver vi scenefyrværkeri i stedet. Der bliver både lidt, når Rasmus Seebach og Nik og Jay spiller, og så håber vi at kunne lave noget stort til sidst, når Dizzi Mizz Lizzy slutter festivalen af. Så der kommer krudt på scenen, siger han.

Så er det endeligt: Intet fyrværkeri til fyrværkerifestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce